Emmalla on takataskussaan paras ja helpoin tapa tehdä uunilohta: "Et koskaan enää joudu miettimään, miten lohen valmistaisit"

2:05 Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Christensen kertoo mielestään parhaan tekniikan uunilohen valmistamiseen.

Videolla Kari Aihisen vinkit lohen paistamiseen pannulla.

Uunilohi on yksi Suomen suosituimmista arkiruoista ja sen valmistamiseen sekä tuunaamiseen on olemassa valtavasti vaihtoehtoja. The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Christensen muistuttaa, että uunilohi sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

– Jos haluat helpon, mutta samalla hienon pääruoan, ei ole parempaa vaihtoehtoa kuin uunilohi. Se voi olla arkiruoka keskellä viikkoa, ateria ystävien kanssa tai hieno illallinen sukulaisten kanssa, Emma muistuttaa.

Samalla Emma kertoo, mikä on hänen ja koko The Kitchn -sivuston ruokatoimituksen mielestä paras ja yksinkertaisin tapa täydellisen uunilohen valmistamiseen.

– Se on resepti, joka kannattaa olla takataskussa. Tee näin kerran, niin et koskaan enää joudu miettimään, miten lohen valmistaisit.

Uunilohen valmistus:

 1. Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen
 2. Taputtele lohifileiden pinta kuivaksi talouspaperilla.
 3. Hiero lohen pintaan öljyä, suolaa ja pippuria.
 4. Laita lohifileet uunipellille nahkapuoli alaspäin.
 5. Paista fileitä 4-6 minuuttia per 1,2 senttimetriä paksuutta.
 6. Lohi on valmista, kun sen pinta hajoaa helposti haarukalla.

Täydellisen uunilohen salaisuus piilee Emman mukaan mahdollisimman simppeleissä raaka-aineissa. Ei kannata siis kikkailla liikaa. Lohifileet sivellään öljyllä ja päälle ripotellaan suolaa ja pippuria ennen paistoa. Muista, että lohta ei saa ylikypsentää!

– Hyvä nyrkkisääntö on 4–6 minuuttia paistoa per 1,2 senttimetriä paksuutta. Suurin osa fileistä on paksuimmasta kohdasta noin 2,5 senttimetrin paksuisia, joten kannattaa alkaa tarkkailemaan kypsyyttä 8 minuutin kohdalla.

Kun lohen pinta hajoaa helposti haarukalla, se on valmista.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja