Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Emmalla on takataskussaan paras ja helpoin tapa tehdä uunilohta: "Et koskaan enää joudu miettimään, miten lohen valmistaisit"

2:05Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia
Julkaistu 30.10.2020 09:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Christensen kertoo mielestään parhaan tekniikan uunilohen valmistamiseen.

Videolla Kari Aihisen vinkit lohen paistamiseen pannulla.

Uunilohi on yksi Suomen suosituimmista arkiruoista ja sen valmistamiseen sekä tuunaamiseen on olemassa valtavasti vaihtoehtoja. The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Christensen muistuttaa, että uunilohi sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

LUE MYÖS: Näitä kaloja suomalaisten kannattaa nyt ostaa kaupasta – ja listalla ei ole lohi!

– Jos haluat helpon, mutta samalla hienon pääruoan, ei ole parempaa vaihtoehtoa kuin uunilohi. Se voi olla arkiruoka keskellä viikkoa, ateria ystävien kanssa tai hieno illallinen sukulaisten kanssa, Emma muistuttaa.

Samalla Emma kertoo, mikä on hänen ja koko The Kitchn -sivuston ruokatoimituksen mielestä paras ja yksinkertaisin tapa täydellisen uunilohen valmistamiseen.

– Se on resepti, joka kannattaa olla takataskussa. Tee näin kerran, niin et koskaan enää joudu miettimään, miten lohen valmistaisit.

Uunilohen valmistus:

  1. Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen
  2. Taputtele lohifileiden pinta kuivaksi talouspaperilla.
  3. Hiero lohen pintaan öljyä, suolaa ja pippuria.
  4. Laita lohifileet uunipellille nahkapuoli alaspäin.
  5. Paista fileitä 4-6 minuuttia per 1,2 senttimetriä paksuutta.
  6. Lohi on valmista, kun sen pinta hajoaa helposti haarukalla.

Täydellisen uunilohen salaisuus piilee Emman mukaan mahdollisimman simppeleissä raaka-aineissa. Ei kannata siis kikkailla liikaa. Lohifileet sivellään öljyllä ja päälle ripotellaan suolaa ja pippuria ennen paistoa. Muista, että lohta ei saa ylikypsentää!

– Hyvä nyrkkisääntö on 4–6 minuuttia paistoa per 1,2 senttimetriä paksuutta. Suurin osa fileistä on paksuimmasta kohdasta noin 2,5 senttimetrin paksuisia, joten kannattaa alkaa tarkkailemaan kypsyyttä 8 minuutin kohdalla.

Kun lohen pinta hajoaa helposti haarukalla, se on valmista.

LUE MYÖS: Ruoka, jota sinunkin pitäisi syödä kaksi kertaa viikossa!  Tässä helppo ja nopea ratkaisu – kokeile Kari Aihisen supersuosittua reseptiä

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Pitääkö kala paistaa voissa vai öljyssä? Näin teet täydellistä lohta – keittiömestarin niksi parantaa makua huomattavastiLihamurekkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa – taatusti mehevä lopputulosAiotko grillata kalaa? Yksi oleellinen apuväline kannattaa kaivaa kaapista: "Pysyy todennäköisemmin myös mehevänä"Mehevä uunilohi on yhdestä tärkeästä seikasta kiinni – mönkään menee ja pahasti, jos teet tämän paistovirheenTeetkö uunilohen väärin? Varmin tapa pilata koko homma – "kala on jo ihan kuollut"Kuusi tärkeintä sääntöä – näin paistat lohesta joka kerta täydellistä
RuokaKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja

  • Eilen17:32
    Leipä

    Vappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"

  • Eilen08:33
    Jouluruoka

    Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!

  • pe16:44
    Jouluruoka

    Kokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!

  • pe08:08
    Puuro

    Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuus