Törkeän hyvää! Näin perunoista ja pekonista saa valmistettua todellisen superherkun – oletko hoksannut?
Miten perunoista saa valmistettua grillissä maailman parhaimman lisukkeen? Käärimällä ne pekoniin, tietysti.
Perunat kuuluvat olennaisena osana suomalaisten ruokapöytään. Erityisesti kesällä potuista nautitaan uusien perunoiden muodossa. Jos perunoita jää aterialta yli, tai haluat muuten vain valmistaa täydellisen pottulisukkeen, kannattaa testata törkeän hyviä pekoniperunoita.
Kääri potut pekoniin
Pekoniperunoiden idea on sama kuin suositun raparpekonin. Raparperin tapaan myös perunan voi siis kääriä pekoniin. Tärkeintä on, että perunat muistaa esikeittää ennen grillaamista. Muuten saattaa käydä niin, että lopputuloksena grillissä makoilee kärähtänyttä pekonia raakojen perunoiden kera.
Pekoni paistuu grillissä erityisen rapeaksi ja sisällä odottaa ihanan pehmeä ja maukas peruna.
Katso videolta, miten helposti törkeän hyvät pekoniperunat valmistuvat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti