Ruotsalaisruoka todella pilasi tämän perheen grillijuhlat – karmea totuus valkeni vasta, kun oli liian myöhäistä

0:52 Ruotsalaisruoka pilasi perheen grillijuhlat – karmea totuus valkeni vasta, kun oli liian myöhäistä

Australialaisperheen grillijuhlissa saatiin heittää hyvästit ruokahalulle tunnetun ruotsalaisen perinneruoan vuoksi. Video ei välttämättä sovellu herkille. 

Katso videolta perheen reaktiot ruotsalaisherkun hajuun.

Vaikka ruotsalaiset ovatkin suuressa viisaudessaan jakaneet maailmalle kulinaristisia elämyksiä, kuten Ikean lihapullat, on rakkaiden länsinaapuriemme tarjottimella myös ei-niin-hurmaavia ruokalajeja. 

Surströmming eli hapansilakka on Ruotsin Pohjanlahden rannikolta kotoisin oleva perinneruoka, joka ei varsinaisesti kutkuttele ainakaan hajuhermoja. Hapansilakkapurkin avaaminen nimittäin aiheuttaa suurimmalle osalle ihmisistä välittömän yökkäysrefleksin. Haju on niin karmea, että monet ruotsalaisetkaan eivät sitä kestä.

"Niin kutsutun herkun löyhkä on sanoinkuvaamaton"

Näin kävi myös pahaa-aavistamattomalle australialaisperheelle, joka päätti kokoontua huhtikuussa grillijuhliin ja korkata hapansilakkapurkin. Osa perheen jäsenistä tiesi mitä odottaa ja ymmärsi paeta riittävän matkan etäisyydelle hajupommista. Toiset tuulenvireen kuljettama hapansilakkainen ilmaisku pääsi kuitenkin todella yllättämään. 

– Luojan kiitos hajuvideoita ei ole vielä keksitty, sillä niin kutsutun herkun löyhkä on sanoinkuvaamaton. Otin perheen grillijuhlaan mukaan purkin – suurin osa perheestä häipyi paikalta, koska tiesivät sen haisevan pahalta, mutta muutama sitkeä sielu jäi…vain oksentaakseen, videon tekijä kertoo Reutersille. 

Katso videolta perheen reaktiot hapansilakkapurkin avaamiseen. Video ei välttämättä sovi herkille. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja