Mainos

Ei pelkkää uunilohta pääruoaksi! Kalaa kannattaa hyödyntää näinkin: "Olet jäänyt paljosta paitsi, jos..."

Moni suomalainen syö kalaruokia lounaaksi tai päivälliseksi, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että kala sopii myös aamupalapöytään?

Videolla: Miten lohi paistetaan oikein? Katso Kari Aihisen vinkit.

Pro Kala ry muistuttaa, että kalaa voi nauttia myös aamulla.

– Kalaa tulisi syödä vähintään kaksi kertaa viikossa, mutta se ei tarkoita, että kalaa täytyisi syödä pääruokana. Kalaruoan maailmasta löytyy monia herkullisia reseptejä, jotka sopivat hyvin aamiaiselle, yhdistyksestä vinkataan.

Millaisia aamupalaherkkuja kalasta sitten voi loihtia? Tässä muutama vinkki

Monessa muodossa leivän päällä

Graavi- ja kylmäsavukalaa voi syödä aamiaisella leivän päällä leikkeleen tai juustoviipaleen tapaan.

– Oletko maistanut graavikalaa saaristolaisleivän kanssa? Jos et, olet jäänyt paljosta paitsi!

Voit myös valmistaa savukalasta ja tuorejuustosta herkullisen tahnan ja levittää sitä leivän päälle.

Täydellinen täyte munakkaisiin

Kalamunakas on proteiinipitoinen aamiainen, jonka voimalla jaksaa ahertaa tai lomailla lounasaikaan saakka helposti! Kun valitset täytteeksi valmiiksi kypsennettyä kalaa kuten savu- tai loimulohta, ei aikaa mene sen kauemmin kuin tavallisenkaan munakkaan tekoon.

Letut suolaisina versioina kalatäytteellä

Lomalla ja viikonloppuna on aikaa panostaa aamiaiseen. Kun haluat todella herkutella, paista suolaisia lettuja ja täytä ne savukalamoussella. Ruokaisa herkku sopii myös brunssitarjottavaksi, jos uni maittaa aamiaisajan yli.

Lähde: Pro Kala ry

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja