Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ei pelkkää uunilohta pääruoaksi! Kalaa kannattaa hyödyntää näinkin: "Olet jäänyt paljosta paitsi, jos..."

2:05Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia
Julkaistu 10.07.2021 17:57

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Moni suomalainen syö kalaruokia lounaaksi tai päivälliseksi, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että kala sopii myös aamupalapöytään?

Videolla: Miten lohi paistetaan oikein? Katso Kari Aihisen vinkit.

Pro Kala ry muistuttaa, että kalaa voi nauttia myös aamulla.

– Kalaa tulisi syödä vähintään kaksi kertaa viikossa, mutta se ei tarkoita, että kalaa täytyisi syödä pääruokana. Kalaruoan maailmasta löytyy monia herkullisia reseptejä, jotka sopivat hyvin aamiaiselle, yhdistyksestä vinkataan.

Millaisia aamupalaherkkuja kalasta sitten voi loihtia? Tässä muutama vinkki

Monessa muodossa leivän päällä

Graavi- ja kylmäsavukalaa voi syödä aamiaisella leivän päällä leikkeleen tai juustoviipaleen tapaan.

– Oletko maistanut graavikalaa saaristolaisleivän kanssa? Jos et, olet jäänyt paljosta paitsi!

Voit myös valmistaa savukalasta ja tuorejuustosta herkullisen tahnan ja levittää sitä leivän päälle.

Lue myös: Nyt on nopeaa! Ranskalais-suomalainen Mélanie vinkkaa koukuttavan ruoan kypsästä lohesta 

Täydellinen täyte munakkaisiin

Kalamunakas on proteiinipitoinen aamiainen, jonka voimalla jaksaa ahertaa tai lomailla lounasaikaan saakka helposti! Kun valitset täytteeksi valmiiksi kypsennettyä kalaa kuten savu- tai loimulohta, ei aikaa mene sen kauemmin kuin tavallisenkaan munakkaan tekoon.

Letut suolaisina versioina kalatäytteellä

Lomalla ja viikonloppuna on aikaa panostaa aamiaiseen. Kun haluat todella herkutella, paista suolaisia lettuja ja täytä ne savukalamoussella. Ruokaisa herkku sopii myös brunssitarjottavaksi, jos uni maittaa aamiaisajan yli.

Lue myös: Henri Alén vinkkaa superhelpon marinadin lohelle: Täydellinen "kuuman kelin eväs"

Lähde: Pro Kala ry

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen vinkkaa: Näin saat pääsiäisruoat halvemmallaNerokas ateria kalapuikoista ja vartissa valmistuva hittilohi – nyt on helppoa kalaruokaa!Ruokakaupan säilykehyllystä löytyy todellinen aarre arkiruoanlaittoon Moni ei hoksaa hyödyntää kätevää arkiruokaa – avaa vain paketti ja nauti: "Harva herkku on valmis yhtä nopeasti"Mitä ruokaa kalasta kannattaa tehdä? Älä sorru harhakuvaan: "Turhan monella kotikokilla on luulo..."Ruoka, jota sinunkin pitäisi syödä kaksi kertaa viikossa! Tässä helppo ja nopea ratkaisu – kokeile Kari Aihisen supersuosittua reseptiä
KalaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?

  • 25.7.17:01
    Ruoka

    Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesällä

  • 17.7.19:15
    Jyrki Sukula

    Jyrki Sukula kertoo, mistä tunnistaa tuoreen kirjolohen