Nyt on nopeaa! Ranskalais-suomalainen Mélanie vinkkaa koukuttavan ruoan kypsästä lohesta

Lohirillette
Lohitahna eli lohirillette valmistuu nopeasti kypsästä loimulohesta. Ohje ja kuva: Mélanie Rezé. Mélanie Rezé

Ranskalais-suomalainen kokki Mélanie Rezé  loihti toukokuussa vietettävän Kalakuun kunniaksi helpon lohitahnan.

Ravitsemussuositusten mukaan kalaa pitäisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa. Pro Kala ry:n teettämistä kuluttajatutkimuksista on kuitenkin käynyt ilmi, että vain noin kolmasosa suomalaisista syö suositusten mukaan. Moni haluaisi asiaan kuitenkin muutosta: neljä viidestä haluaisi lisätä kalansyöntiään.

Tämän takia Pro Kala ry lanseeraa Kalakuu-kampanjan, jossa haastetaan kaikki syömään kalaa kahdesti viikossa toukokuun ajan.

Toukokuu on luonnonkalan parasta saalissesonkia, jolloin kalatarjonta on runsasta ja monipuolista. Kalakuussa Pro Kala kertoo vinkkejä ja jakaa kalareseptejä helpottaakseen suomalaisten kalan syöntiä.

– Moni haluaa syödä kalaa enemmän, ja me haluamme olla mukana innostamassa ja haastamassa heitä siinä onnistumaan, kertoo Pro Kalan toiminnanjohtaja Katriina Partanen.

Testaa Mélanien nopea lohitahna! 

Kalakuussa on mukana myös TikTokista tuttu Mélanie Rezé, 28-vuotias ranskalais-suomalainen ravintolakokki, jonka herkullisilla resepti- ja ruokapainotteisia videoilla on 90 000 seuraajaa.

– Jos on tottunut syömään vaikka vain uunilohta tai kalapuikkoja, nyt on hyvä hetki kokeilla muitakin herkkuja. Kalaruokien maailma on todella monipuolinen, ja Kalakuussa voi lähteä makumatkalle joka viikko, kannustaa Partanen.

Mélanie loihti Kalakuun kunniaksi nopean lohitahnan, eli lohirilleten. Tahna tehdään valmiista loimulohesta, joten sen valmistaminen käy käden käänteessä. 

Miten paistetaan täydellistä lohta? Kape näyttää:

2:05


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja