Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt on nopeaa! Ranskalais-suomalainen Mélanie vinkkaa koukuttavan ruoan kypsästä lohesta

Lohitahna eli lohirillette valmistuu nopeasti kypsästä loimulohesta. Ohje ja kuva: Mélanie Rezé.
Lohitahna eli lohirillette valmistuu nopeasti kypsästä loimulohesta. Ohje ja kuva: Mélanie Rezé.Mélanie Rezé
Julkaistu 29.04.2021 08:07

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ranskalais-suomalainen kokki Mélanie Rezé  loihti toukokuussa vietettävän Kalakuun kunniaksi helpon lohitahnan.

Ravitsemussuositusten mukaan kalaa pitäisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa. Pro Kala ry:n teettämistä kuluttajatutkimuksista on kuitenkin käynyt ilmi, että vain noin kolmasosa suomalaisista syö suositusten mukaan. Moni haluaisi asiaan kuitenkin muutosta: neljä viidestä haluaisi lisätä kalansyöntiään.

Tämän takia Pro Kala ry lanseeraa Kalakuu-kampanjan, jossa haastetaan kaikki syömään kalaa kahdesti viikossa toukokuun ajan.

Toukokuu on luonnonkalan parasta saalissesonkia, jolloin kalatarjonta on runsasta ja monipuolista. Kalakuussa Pro Kala kertoo vinkkejä ja jakaa kalareseptejä helpottaakseen suomalaisten kalan syöntiä.

– Moni haluaa syödä kalaa enemmän, ja me haluamme olla mukana innostamassa ja haastamassa heitä siinä onnistumaan, kertoo Pro Kalan toiminnanjohtaja Katriina Partanen.

Testaa Mélanien nopea lohitahna! 

Kalakuussa on mukana myös TikTokista tuttu Mélanie Rezé, 28-vuotias ranskalais-suomalainen ravintolakokki, jonka herkullisilla resepti- ja ruokapainotteisia videoilla on 90 000 seuraajaa.

– Jos on tottunut syömään vaikka vain uunilohta tai kalapuikkoja, nyt on hyvä hetki kokeilla muitakin herkkuja. Kalaruokien maailma on todella monipuolinen, ja Kalakuussa voi lähteä makumatkalle joka viikko, kannustaa Partanen.

Mélanie loihti Kalakuun kunniaksi nopean lohitahnan, eli lohirilleten. Tahna tehdään valmiista loimulohesta, joten sen valmistaminen käy käden käänteessä. 

Nappaa resepti: Mélanien nopea lohitahna eli lohirillette

Miten paistetaan täydellistä lohta? Kape näyttää:

2:05Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia

Lisää aiheesta:

Henri Alén jyrähtää kalasta: "Jokin on yhtälössä pielessä"Kalastaja Jarno neuvoo helpon tavan valmistaa kalaa: "Ei voi epäonnistua"Edullinen ja helppo kalaruoka – oletko testannut "kalapuikkojen korvaajaa"? Nerokas ateria kalapuikoista ja vartissa valmistuva hittilohi – nyt on helppoa kalaruokaa!Kalaruoat, joita tunnetut suomalaiset suosittelevat – yksi nousee keittiöpäällikkö Ari Ruoholla ylitse muiden Ruoka, jota sinunkin pitäisi syödä kaksi kertaa viikossa! Tässä helppo ja nopea ratkaisu – kokeile Kari Aihisen supersuosittua reseptiä
RuokaKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 14.9.17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy