Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Henri Alén vinkkaa superhelpon marinadin lohelle: Täydellinen "kuuman kelin eväs"

Lohiceviche. Kuvituskuva.
Lohiceviche. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 05.07.2021 16:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén vinkkaa Instagram-tilillään täydellisen "kuuman kelin evään".

Kesähelteillä ei välttämättä tee mieli syödä mitään kovin raskasta. Usein toimivia hellepäivän herkkuja ovat esimerkiksi erilaiset salaatit tai kylmät keitot. Nyt keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén vinkkaa omalla Instagram-tilillään yhden mainion "kuuman kelin evään".

– Rakastan marinoituja kaloja, ja kuumalla kelillä maistuu kirpeän mausteinen ja vehreällä oliiviöljyllä marinoitu tuore kala. Parhaiten minulle maistuvat rasvaiset lohikalat, jotka limetin haposta kypsyvät, mutta eivät muutu kuivaksi, Alén kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Alén on loihtinut kalalle koukuttavan marinointiliemen. Hänen mukaansa kalaherkun salaisuus on liemen oikeissa ainessuhteissa sekä marinointiajassa. Paksut kalaviipaleet vaativat parin tunnin marinoinnin, pienemmille kuutioille riittää tunti. 

– Eli kala paloiksi, marinadin tavarat keskenään kunnolla sekaisin ja eikun marinoitumaan, Alén neuvoo 

Alén suosittelee kokeilemaan kesäistä kalaherkkuaan minkä tahansa muun makuparina, paitsi lanttulaatikon.

Henri Alénin kesämarinadi kalalle:

1 dl limetin mehua
0,3 dl oliiviöljyä (Monini Classico)1tl hienonnettua chiliä1 ruukku hienonnettua korianteria1 pieni sipuli hienonnettuna2 valkosipulinkynttä viipaloituna½ tl suolaa






Resepti ja lähde: Henri Alén/instagram

Lisää aiheesta:

Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesälläHenri Alénin kalavinkki: Tämä marinadi on aivan lyömätön kesälläHenri Alénin täydellinen lohivinkki: Tämä marinadi on aivan lyömätön kesällä!Arkiruokahitti! Henri Alénin tosi helppo lisuke kasviksista: "Ihan kullanarvoinen juttu"Henri Alénin supersimppeli lisuke kasviksista – tätä kokki tekee itsekin säännöllisesti: "Ihan kullanarvoinen juttu"Huippukokki paljastaa, miten tehdään superhelppo ja hyvä jauhelihakastike: "Takaisin perusasioiden äärelle"
KalaRuokaHenri AlénMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 2.12.18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • 21.11.17:45
    Jouluruoka

    Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!

  • 12.11.16:58
    Ruoka

    Hanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"

  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa