Ei enää soijasuikaleita – lasten inhokit poistuivat helsinkiläispäiväkotien listoilta

Paivakotiruoka
Päiväkotiruoan uudistuksessa kuunneltiin niin lasten, vanhempien kuin hoitohenkilökunnan mielipiteitä.

Helsinkiläisten päiväkotien ruokalistat uudistuivat 10. elokuuta. Ruokatarjontaa on muokattu lasten, vanhempien ja päiväkotihenkilöstön toiveet huomioon ottaen.  

Päiväkotiruoka on uudistunut helsinkiläisissä päiväkodeissa elokuun aikana. Uudistuksen lähtökohtana on parin vuoden aikana tehty perusteellinen selvitys. Kahden viikon ajan 150 ryhmää 70 päiväkodissa kertoi mielipiteensä muun muassa ruoan ulkonäöstä, mausta ja riittävyydestä.

– Makuja on selkeytetty. Emme esimerkiksi sekoita kastikkeisiin hirveästi erilaisia kasviksia, vaan kasvikset ovat sitten erikseen, kertoo Palmian tuotesuunnittelija Maarit Ojaluoma.

Palautteen perusteella listalle on tehty konkreettisia muutoksia. Lähtöpassit sai esimerkiksi soijasuikalekastike. Myös ruis-yrttikuorrutettu kala poistui listoilta.

Kalaruoan poistuminen ei kuitenkaan vähennä kalaruokien määrää päiväkodeissa. Jatkossakin kalaa on tarjolla kerran viikossa.

– Kalaruokia toivottiin. Ruis-yrttikuorrutetun kalan tilalle kehittelimme juustokuorrutetun kalan ja kalakastikkeen, jonka vanhaa reseptiä viilailimme vähän, Ojaluoma kertoo.

Muita uutuusruokia ovat muun muassa liha-juurespata sekä kasvis-linssikiusaus. 

Uudistus on toteutettu varhaiskasvatusviraston, opetusviraston ja Palmian yhteistyönä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja