Ei enää soijasuikaleita – lasten inhokit poistuivat helsinkiläispäiväkotien listoilta
Helsinkiläisten päiväkotien ruokalistat uudistuivat 10. elokuuta. Ruokatarjontaa on muokattu lasten, vanhempien ja päiväkotihenkilöstön toiveet huomioon ottaen.
Päiväkotiruoka on uudistunut helsinkiläisissä päiväkodeissa elokuun aikana. Uudistuksen lähtökohtana on parin vuoden aikana tehty perusteellinen selvitys. Kahden viikon ajan 150 ryhmää 70 päiväkodissa kertoi mielipiteensä muun muassa ruoan ulkonäöstä, mausta ja riittävyydestä.
– Makuja on selkeytetty. Emme esimerkiksi sekoita kastikkeisiin hirveästi erilaisia kasviksia, vaan kasvikset ovat sitten erikseen, kertoo Palmian tuotesuunnittelija Maarit Ojaluoma.
Palautteen perusteella listalle on tehty konkreettisia muutoksia. Lähtöpassit sai esimerkiksi soijasuikalekastike. Myös ruis-yrttikuorrutettu kala poistui listoilta.
Kalaruoan poistuminen ei kuitenkaan vähennä kalaruokien määrää päiväkodeissa. Jatkossakin kalaa on tarjolla kerran viikossa.
– Kalaruokia toivottiin. Ruis-yrttikuorrutetun kalan tilalle kehittelimme juustokuorrutetun kalan ja kalakastikkeen, jonka vanhaa reseptiä viilailimme vähän, Ojaluoma kertoo.
Muita uutuusruokia ovat muun muassa liha-juurespata sekä kasvis-linssikiusaus.
Uudistus on toteutettu varhaiskasvatusviraston, opetusviraston ja Palmian yhteistyönä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti