Sokerin määrää leikattiin – nämä tuotteet poistuivat Helsingin päiväkodeista

Paivakoti3 (1)

Helsingin päiväkotien ruokalistat uudistuivat elokuussa. Uudistuksissa otettiin huomioon muun muassa vanhempien toiveet sokerin määrän rajoittamisesta.

Päiväkotien ruokalistat ovat käyneet läpi muutoksia Helsingissä. Muutosten myötä esimerkiksi sokerin määrää ruoassa on vähennetty. Yksi iso uudistus löytyy jogurteista. 

– Jogurtti on kaikkein isoin juttu. Enää ei tarjota maustettuja jogurtteja vaan maustamatonta luomujogurttia. Sen kanssa tarjoillaan valmista, vähän sokeria sisältävää marja- tai hedelmäsosetta, sanoo Palmian tuotesuunnittelija Maarit Ojaluoma.

Sokerin määrää rajoitetaan myös muilla tavoin.

– Marjapuuroissa ja kiisseleissä saa olla enintään kymmenen prosenttia sokeria. Sen yli ei mennä, eikä toimipaikoissa saa lisätä ruokaan sokeria. Pyrimme siihen, että sokeri ei hallinnoi ruokaa vaan hedelmät ja marjat maistuvat ruoassa. 

Jälkiruoka tarjoillaan päiväkodeissa kerran viikossa eli keittopäivänä. Jogurtin sijasta jälkiruokana voi olla esimerkiksi pannukakkua ja marjasurvosta, hedelmä, rahkaa tai marjapiirakkaa. 

Päiväkotien ruokalistojen uudistuksessa on huomioitu lasten, vanhempien ja päiväkotihenkilökunnan toiveet ja palaute. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja