Mainos

Päiväkotilasten lempiruoat listattiin – olivatko sinunkin suosikkejasi?

Perinteiset suosikit pitävät edelleen pintansa päiväkotiruokailussa.

Helsingin päiväkotien ruokalistat uudistuivat 10. elokuuta. Uudistuksessa hyödynnettiin parin vuoden aikana tehtyä selvitystä, jossa kuunneltiin sekä lasten, vanhempien että hoitohenkilökunnan mielipiteitä.

Uusittu lista vastaa entistä paremmin lasten nykyisiä ruokailutottumuksia. Ruoan ulkonäköä ja koostumusta on selkeytetty, ja samalla on myös tarkistettu, että ruokalista noudattaa edelleen viimeisimpiä ravitsemussuosituksia. 

– Lämpimien ruokien kanssa lähdimme liikkeelle siitä, että kuuntelimme, mitkä ovat suosittuja ruokia ja mitkä eivät niinkään maistu, kertoo Varhaiskasvatusviraston ruokapalveluvastaava Erja Suokas.

Selvityksen perusteella lasten lempiruoat edustavat suomalaista kotiruokalinjaa.

– Suosituimmat ruoat ovat hyvin perinteisiä. Suosikkeja ovat muun muassa lihapullat, liha-makaronilaatikko ja pinaattiohukaiset, Suokas sanoo. 

Myös lasagne, kalapuikot, spagetti ja jauhelihakastike, kasvissosekeitot, nakkikastike, kiusaukset, pyörykät, pizza ja makkara- ja jauheliharuoat ylipäätään maistuvat selvityksen mukaan lapsille.

Vähemmän suosittuja ruokia ovat esimerkiksi silakkapihvit ja soijasuikalekastike, joista jälkimmäinen poistettiinkin palautteen perusteella ruokalistalta. 

Kyselyn perusteella lounasruokaan oltiin pääsääntöisesti tyytyväisiä eikä suuria muutoksia listaan kaivattu. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja