Päiväkotilasten lempiruoat listattiin – olivatko sinunkin suosikkejasi?

Paivakotiruoka2
Pastaruoat maistuvat lapsille vuodesta toiseen.

Perinteiset suosikit pitävät edelleen pintansa päiväkotiruokailussa.

Helsingin päiväkotien ruokalistat uudistuivat 10. elokuuta. Uudistuksessa hyödynnettiin parin vuoden aikana tehtyä selvitystä, jossa kuunneltiin sekä lasten, vanhempien että hoitohenkilökunnan mielipiteitä.

Uusittu lista vastaa entistä paremmin lasten nykyisiä ruokailutottumuksia. Ruoan ulkonäköä ja koostumusta on selkeytetty, ja samalla on myös tarkistettu, että ruokalista noudattaa edelleen viimeisimpiä ravitsemussuosituksia. 

– Lämpimien ruokien kanssa lähdimme liikkeelle siitä, että kuuntelimme, mitkä ovat suosittuja ruokia ja mitkä eivät niinkään maistu, kertoo Varhaiskasvatusviraston ruokapalveluvastaava Erja Suokas.

Selvityksen perusteella lasten lempiruoat edustavat suomalaista kotiruokalinjaa.

– Suosituimmat ruoat ovat hyvin perinteisiä. Suosikkeja ovat muun muassa lihapullat, liha-makaronilaatikko ja pinaattiohukaiset, Suokas sanoo. 

Myös lasagne, kalapuikot, spagetti ja jauhelihakastike, kasvissosekeitot, nakkikastike, kiusaukset, pyörykät, pizza ja makkara- ja jauheliharuoat ylipäätään maistuvat selvityksen mukaan lapsille.

Vähemmän suosittuja ruokia ovat esimerkiksi silakkapihvit ja soijasuikalekastike, joista jälkimmäinen poistettiinkin palautteen perusteella ruokalistalta. 

Kyselyn perusteella lounasruokaan oltiin pääsääntöisesti tyytyväisiä eikä suuria muutoksia listaan kaivattu. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja