Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nirsoileeko lapsi salaatin kanssa? Tämä kikka voi auttaa

Julkaistu 28.08.2015 13:01

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Erikseen asetellut kasvikset maistuvat lapsille sekoitettua salaattia paremmin. Helsingin päiväkodit ottivat käyttöön komponenttiajattelun tuoreiden kasvisten kohdalla.

Helsingin päiväkodit uudistivat ruokalistansa elokuussa. Esimerkiksi salaatit tarjoillaan tästä lähtien erillisinä komponentteina, ei sekoitettuna keskenään.

– Tuoretta on enemmän, ja se on esillä niin, että lastakin miellyttää. Näin salaatti tulee syödyksi paremmin, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas.

Komponenttiajattelu auttaa myös allergikkoja.

– Lasten on helpompi tehdä valintaa. Ruoka näyttää selkeämmältä, ja siitä voi jättää helposti sivuun jotain, joka ei maistu. Myös allergikkojen on helppo jättää syömättä tietty raaka-aine ja ottaa muita sitten enemmän lautaselle, kertoo Varhaiskasvatusviraston ruokapalveluvastaava Erja Suokas.

Ruokalistauudistus koskettaa monia, sillä Helsingin päiväkodeissa ruokailee yhteensä noin 23 000 lasta. 

Lisää aiheesta:

Ei leikkelekieltoa! Näin suomalaiset syövät kasviksia huomaamattaanKaupan hyllyiltä löytyy nyt Juliuksen, 12, Minjan, 11, ja Roopen, 11, suunnittelemia ruokia: Yhtä asiaa eivät halunneet mukaan valmisruokiinVappu Pimiä vinkkaa: Näin saat kasvikset maistumaan myös lapsilleLasten herkuttelu päiväkodissa puhututtaa: ”Miksi jäätelöä ei saisi juhlahetkenä tarjota?”Yle: Maku ja koostumus kärsivät – uusi valmistusketju poisti lasten kouluruokasuosikin listoiltaMiksi kasvisten ja hedelmien syönti tökkii? Suomi eurooppalaisessa vertailussa häntäpäässä
VihanneksetLapsetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli

  • 4.5.20:35
    Terveys ja hyvinvointi

    Hedelmät ja vihannekset eivät ole enää yhtä ravitsevia kuin 70 vuotta sitten – tässä syyt