Ei enää koskaan lötköä lopputulosta! Takuuvarmalla vinkillä valmistat parsoista ihanan rapeita

Näin kypsennät parsan oikein 0:32 Näin kypsennät parsan oikein

Kevään suosikkiherkku parsa tulee taas! Usein siitä tulee lötköä, mutta pannulla voi saada aikaan mukavan rapsakan lopputuloksen.

Valmistamalla parsat kattilan sijaan pannulla takaat sen, ettei lautasellesi enää koskaan päädy ylikypsää lopputulosta. 

Hyvin valmistettu parsa maistuu sellaisenaankin

Ennen valmistusta parsan varsi kannattaa katkaista, sillä tyviosa maistuu helposti puulta. Parsan varsia ei kannata lähteä katkomaan veitsellä, vaan katkaista parsat siitä kohtaa, mistä se napsahtavat helposti poikki käsin vääntämällä. 

Varrestaan katkaistut parsat paistetaan pannulla ja viimeistellään suolalla. Tällä valmistustavalla saat eteesi joka kerta koostumukseltaan rapeaa ja maultaan herkullista parsaa, joka vie taatusti kielen mennessään. 

Kypsennetty parsa on herkkua sellaisenaan esimerkiksi voisulan tai hollandaisekastikkeen kanssa. Parsa sopii loistavasti myös basilikavoikastikkeen tai rosmariini-sitruunalohen kaveriksi. 

Katso videolta ohjeet täydellisen rapean parsan valmistukseen. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.