Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsaa ja basilikavoikastiketta

Julkaistu 22.04.2013 15:09

Kevät ja parsat ovat täällä. Maija valmistaa kauden herkkua ihanan kastikkeen kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Parsat

  • 16 kpl tuoretta parsaa
  • vettä
  • suolaa

Basilika-voikastike

  • 1 dl salottisipulia hienonnettuna
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g voita
  • suolaa
  • vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

Varaa tuoretta parsaa 4-5 vartta henkeä kohti. Huuhtele parsat huolellisesti. Poista tyvestä puumainen osa joko veitsellä leikaten tai napsauttamalla parsa sormin poikki. Kuori parsan pintakerros pois perunankuorimaveitsellä. Älä kuitenkaan kuori nuppuja. Vihreää parsaa ei ole välttämätöntä kuoria, vain jos varsi tuntuu tyviosasta puumaiselta ja kuori paksulta.

Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä isossa kattilassa. Lisää parsa kiehuvaan veteen. Keitä ohutta vihreää ja valkoista parsaa noin 6-8 minuuttia. Paksumpia valkoisia keitetään noin 10-12 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Vihreä parsa kypsyy valkoista hieman nopeammin. Valuta parsat hyvin esimerkiksi talouspyyhkeen päällä. Tarjoile heti.

Basilika-voikastike:

Laita salottisipulit, valkoviini, valkoviinietikka ja vesi kattilaan. Keitä nestettä kokoon kunnes se on haihtunut puoleen. Lisää kuohukerma ja anna hautua miedolla lämmöllä viisi minuuttia . Siivilöi liemi ja kiehauta.

Vatkaa joukkoon kylmä voi, lisää hienonnettu basilika ja mausta valkopippurilla ja suolalla. Kuohkeuta sauvasekoittimella tasaiseksi vihreäksi kastikkeeksi.

Laita parsat lämpimille lautasille ja tarjoa basilika-voikastikkeen kera.

Vinkki: Kastikkeesta saa muunnoksia maustamalla sen esim. karkealla Dijon- sinapilla tai ryöpätyllä pinaatilla, tomaatinlihalla, yrteillä, sitruunamehulla, tai sienillä.

Lisää aiheesta:

Grillattua parsaa, vegemajoneesia ja uppomuniaParsaa yrttikastikkeellaParsaa hollandaisekastikkeellaParsaa ja porkkanoita hollandaisekastikkeellaCouscous vihannesten keraAppelsiinilla marinoitua parsasalaattia
ParsaKananmunatonGluteenitonVappuHuomenta SuomiParsaviikotVideoreseptitAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 06.05.202213:45
    Pasta

    Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

  • 11.06.202112:22
    Hans Välimäki

    Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

  • 27.04.202112:59
    Risotto

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 15.04.202017:03
    Lisäkeruoat

    Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta