Ei ehkä sittenkään maailman parasta olutta! Carlsberg kyseenalaisti oman mainoslauseensa – hyvästä syystä: ” Aivan kuin mummon kylpyvettä joisi”

Kuinka pullon saa auki ilman avaajaa?
Kuinka olutpullon saa auki ilman avaajaa?

Käsityöoluiden suosio ja olutvaihtoehtojen lisääntyminen on pakottanut suurempiakin oluenvalmistajia tutkimaan tuotteidensa laatua.

Jokainen on varmasti kuullut tai nähnyt tanskalaisen olutvalmistaja Carlsbergin mainoksen, jossa todetaan, että Carlsberg on todennäköisesti maailman paras olut – it’s probably the best beer in the world. Nyt yhtiö on myöntänyt, että väite ei todennäköisesti pidä enää paikkaansa.

Uudessa kampanjassa todetaan rehellisesti, että Carslberg ei todennäköisesti ole maailman paras vaihtoehto. Yhtiö on jopa jakanut Twitterissä videon, jossa sen omat työntekijät lukevat ihmisten ilkeitä twiittejä Carlsbergista.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Aivan kuin mummon kylpyvettä joisi, eräässä kommentissa todetaan.

– Kenties kaikkien aikojen kamalinta olutta, toisessa twiitissä mainitaan. 

Määrä ajanut laadun ohi

Carslbergin itseluottamus olueensa on itsetutkiskelun seurauksena laskenut ja yhtiö on avoimesti myöntänyt panostaneensa viime vuosina enemmän tuotannon määrään kuin laatuun. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan tyytyä huonompaan, vaan uudistaa klassikko-olut uuteen uskoon.

Oluen koko resepti on uudistettu ja tuore mainoskampanja lupaakin yritykseltä tästä lähin rehellisyyttä.

– Todennäköisesti maailman paras olut. Tämä saattoi olla joskus totta, mutta todennäköisesti ei enää tänään. Jossain matkan varrella menetimme suuntamme. Keskityimme oluttuotannon määrään, emmekä laatuun. Meistä tuli yksi halvimmista, ei parhaimmista. Ongelmaan oli vain yksi ratkaisu. Meidän piti luoda parempi olut. Uusi Carlsberg, joka on pantu täysin uudelleen. Lopputulos? Täydellisesti tasapainossa oleva tanskalainen pilsner, jossa on raikkaampi ja täydempi maku kuin ennen. Vihdoinkin olut, joka vastaa lupaustaan? Todennäköisesti, mainostekstissä lukee.

Mittavat uudistustyöt

– Oluen juojien mielenkiinto ”valtavirta-lagereita” kohtaan on ehtynyt, koska vaikka maailma on muuttunut, valtavirta oluet eivät ole, Carlsbergin Britannian markkinointivastaava Liam Newton kommentoi.

Päästäkseen takaisin ihmisten suosioon, Carlsberg on uudistanut itse oluen lisäksi myös olutpakkausten ulkomuotoa ympäristöystävällisemmäksi. Vaikka uudistustyöt ovat olleet merkittäviä, suurin työ Calsbergin edustajien mukaan tulee olemaan se, että ihmiset saadaan rakastumaan uudelleen uudistettuun olueen.

Lähde: Metro

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja