Olutvalmistajalta nolo moka – purkkiin lipsahtanut kirjoitusvirhe upposikin faneihin: "Liian hyvää heitettäväksi pois"
Japanilaispanimo kirjoitti lager-tölkkiin vahingossa "lagar". Olutfaneja moka ei kuitenkaan vaikuttanut haittavaan!
Japanilaispanimon kirjoitusvirhe osoittautui suosituksi kansan keskuudessa, kertoo Fox News. Sapporo-panimo päätyi vetämään lager-oluensa pois markkinoilta havaittuaan, että tölkkiin oli lipsahtanut virhe; lager-sana oli korvautunut sanalla "lagar".
Aikoivat vetää oluen markkinoilta
Kaitakushi Beer Tailored -oluen piti saapua kauppoihin tammikuussa 2021, mutta Sapporo veti tölkit takaisin "nolon" virheen vuoksi. Itse oluessa ei ole vikaa.
– Suunnittelussa tai virheessä ei ole ongelmaa lain kannalta, mutta on se selvästi noloa, yhtiön edustaja muotoili.
"Miksette myisi superrajoitettua kirjoitusvirhepainosta?"
Oluen julkistus päätettiin perua. Pian kansa kuitenkin pääsi yllättämään: Sapporolle alkoi sataa tarjouksia, joissa olutfanit ilmoittivat, ettei virhe haittaa heitä. Moni ilmoitti haluavansa juoda "lagar-oluen" pois panimoa auttaakseen.
"Kirjoitusvirheoluen" tarina levisi somessa ja medioissa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.
– Miksette myisi superrajoitettua kirjoitusvirhepainosta? Eräs olutfani ehdotti Japan Timesin mukaan.
– Ketä kiinnostaa? Se [olut] on liian hyvää heitettäväksi pois, toinen julisti.
Olut saapuu sittenkin kauppoihin
Sapporo päättikin asiakkaidensa tuen innostamana kuitenkin tuoda "lagarin" myyntiin. Se saapuu paikallisiin kauppoihin helmikuussa 2021.
– Otamme asiakkaidemme mielipiteen vakavasti, ja päätimme perua myynnin perumispäätöksen, yhtiö toteaa.
Lähteet: Foxnews.com, Japan times, Yahoo
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan