Mainos

Huoltoasemaketju ABC mukaan hampurilaisbuumiin: "Erityinen ylpeydenaiheemme on..."

Huoltoasemaketju ABC tuo markkinoille kolme uutta hampurilaista, joilla se pyrkii vastaamaan niin valloilla olevaan hampurilaisbuumiin kuin kasvavaan kasvisruoan kysyntään.

Viime vuonna leipomoyhtiö Vaasan Oy ennusti laatuhampurilaisten kasvattavan suosiota entisestään, ja ennuste on havaintojen mukaan pitänyt hyvin paikkansa. Hampurilaiset ovat tehneet vahvaa nousua niin kotikeittiöissä kuin ravintoloiden ruokalistoilla.

Matkailu- ja Ravintolapalvelu MaRan teettämän tutkimuksen mukaan hampurilaiset ohittivat viime vuonna ravintola-annoksina perinteiset liha- ja kalaruoat. Eikä nyt puhuta mistä tahansa burgereista, vaan laadukkaista, käsityönä tehdyistä hampurilaisista.

Hampurilaisiin erikoistuneiden ravintoloiden lisäksi monet ketjuravintolat ovat ryhtyneet panostamaan niin kutsuttuihin gourmet-burgereihin.

Myös huoltoasemaketju ABC on nyt ilmoittanut ottavansa osaa hampurilaisbuumiin tuomalla ruokalistalleen kolme uutta käsityönä tehtyä hampurilaista.

Enemmän vaihtoehtoja myös vegaaneille 

ABC:n tavoitteena on tuoda laadukkaat hampurilaiset myös pienten paikkakuntien ja haja-asutusalueen kuluttajien ulottuville aina Karjaalta Kuusamoon saakka.

– Suomessa on tehty valtavan hyvää työtä nykyaikaisen, laatua korostavan hampurilaiskulttuurin esittelyssä esimerkiksi Naughty Brger - ja Friends and Burger -erikoisravintoloiden toimesta, ABC-ravintoloiden tuotekehityspäällikkö Jani Forssell kertoo.

Liha- ja kanavaihtoehtojen rinnalle ravintolaketju ABC on tuotu myös toiseen valloilla olevaa ruokatrendiin sopivan vaihtoehdon; vegaanihampurilaisen. Ruokalistauudistuksen myötä ABC on kiinnittänyt entistä enemmän huomiota kasviksiin uusien lisukevaihtoehtojen muodossa.

– Erityinen ylpeydenaiheemme on vegaanihampurilaisemme ja ylipäätään uudistuneet ruoka-annoksemme kasvisruoan ystäville, Forssell lisää.

Lähteet: Vaasan, ABC

Hampurilaiset ovat valloittaneet myös ruokakaupat. Katso videolta, mitä mieltä toimitus oli kauppaketju Lidlin hampurilaisista.


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja