Brittipariskunta löysi Lidlin pinaattipussista elävän pikkuliskon

0:56 Pariskunta löysi Lidlin pinaattipussista elävän pikkuliskon Isossa-Britanniassa
Tällainen lisko selvisi pinaattipussissa jääkaapissa yhdeksän päivän ajan.

Englantilaisen pariskunnan jääkaapista löytynyt pikkuinen lisko selvisi elossa pinaattipussin sisuksissa kylmässä yhdeksän päivän ajan.

Englantilainen Katherine Bacon, 32, järkyttyi kesken illallisen valmistuksen pahanpäiväisesti, kun hän löysi jääkaapin perältä jotain aivan muuta kuin nahistuneen vihanneksen. 

Lidlistä ostettuun muoviseen pussiin pakattujen vihreiden pinaatinlehtien seasta pilkisti pikkuinen lisko. Pinaattipussukka oli ehtinyt odottaa jääkaapissa yhdeksän päivän ajan. Erikoisesta tapauksesta uutisoivat useat brittimediat, kuten Mirror.

Katherine muistelee säikähtäneensä liskoa ja kiljuneensa aviomiestään James Baconia, 36, apuun keittiöön.

– Vaimoni kiljaisi: ”Mikä hitto tuo on?”, James muistelee.

Rientäessään keittiöön James luuli liskon olevan kuollut, sillä se makasi pussin pohjalla selällään liikkumattomana. Liskolla oli pituutta noin kymmenisen senttimetriä.

– Olimme shokissa, emmekä voineet uskoa sitä. Luulimme liskon olleen kuollut, mutta sitten tökkäsin sitä. Luulen, että se oli mennyt nukkumaan ja heräsi siihen. Se alkoi liikkua pussin sisällä, James kertoo.

Liskon osoittautuessa eläväksi pariskunta oli tyrmistynyt. Alkujärkytyksestä toivuttuaan he pohtivat, mitä pikkumatelijalle pitäisi tehdä.

– Ostimme pinaattia ja saimme siinä samassa uuden lemmikin, James vitsailee.

Voit katsoa artikkelin yllä olevalta videolta, miltä pinaattipussissa elellyt lisko näytti.

Etsinnässä uusi koti liskolle

Katherine ja James eivät päätyneet pitämään pinaattipussista löytämäänsä liskoa, vaan veivät sen matelijoihin perehtyneen eläinsuojeluyhdistyksen hoiteisiin Brightoniin. Pariskunnan toiveena on nyt, että pakollisen karanteenijakson jälkeen lisko löytäisi uuden kodin Isosta-Britanniasta. Alustavasti yksi eläinsuojeluyhdistyksen työntekijöistä on osoittanut kiinnostusta pientä matelijaa kohtaan.

– Lisko voi tällä hetkellä hyvin. Näitä ei yleensä pidetä lemmikkeinä ja ovatkin aika kryptisiä ja vain vähän tutkittuja olentoja, RSPCA Brightonin johtaja kertoo haastattelussa.

Asiantuntija epäilee tietävänsä, miten lisko oli selvinnyt koettelemuksestaan.

– Monet eurooppalaiset liskolajit vähän kuin horrostavat tähän aikaan vuodesta. Sen takia se selvisi jääkaapissa toisin kuin luultavimmin sen trooppisemmat sukulaislajit.

Vapaaksi liskoa ei voi enää päästää. Se pääsee uudessa kodissaan asumaan terraarioon, joka sisustetaan sen lajityypille sopivimmalla mahdollisella tavalla. Niin se voi elää parasta mahdollista elämää, vaikkakin valitettavasti vankeudessa.

Myös Lidl julkaisi lausunnon tapahtumista.

– Olemme pahoillamme tapahtumista, tarkoituksemme ei ole koskaan jättää asiakasta tyytymättömäksi millään tavalla. Työskentelemme tiiviisti tavarantoimittajiemme kanssa varmistaen, että tuotteemme olisivat korkeinta mahdollista laatua, lausunnossa kerrotaan.

Lidl kertoo, että heidän asiakaspalvelunsa on vielä yhteydessä Jamesin ja Katherinen kanssa liittyen kaupan pinaattipussista löytyneeseen liskoon.

Lähteet: Kameraone ja Mirror

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja