Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bloggaaja maistoi heinäsirkkoja ja jauhomatoja: Miltä hyönteiset oikeasti maistuvat?

Hyönteisten uskotaan olevan tulevaisuuden superruokaa.
Hyönteisten uskotaan olevan tulevaisuuden superruokaa.
Julkaistu 05.09.2016 21:15
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Brooklyn Breweryn järjestämälle hyönteisaterialle Tampereen Hämeenpuistossa ennakkoluulottomasti astellut suomalaisbloggaaja kertoo avoimesti tuoreesta kokemuksestaan.

Ruokabloggaaja Jani Kinnunen maistoi vastikään hyönteisruokaa useassa eri muodossa. Blogissaan Kinnunen kertoo suoraan, miltä heinäsirkat, jauhomadot ja mehiläisten toukat oikeasti maistuvat.

– Miedolta, yllättävänkin miedolta. Kaikki mahdolliset vastenmieliset tuntemukset ovat pelkkää psykologiaa. Öljyssä paistetut jauhomadot ovat rapsakkaita ja valkosipulihummuksen kera mukava aloitus, bloggaaja kuvailee.

– Voissa paistetut heinäsirkat ovat myös rapeita ja menevät hitusen kaukoaasialaisittain maustettujen kasvisten kera helposti suuhun. Huomaan pienen hennon nyrpistyksen mielessäni huomatessani sirkan jalan jääneen hampaiden väliin.

Erityisen positiivisesti Kinnunen yllättyi maistettuaan mehiläisten kuhnuritoukkia.

– Sen sijaan jälkkäriksi tarjoillut mehiläisen kuhnuritoukat yllättävät. Ne ovat pirun hyviä, vaikka myös sangen hentoja makusävyiltään. Maun silti erottaa ja mietin, miten upeita ruokia niistä saisikaan, jos käytettävissä olisi niitä desilitroittain. Maissimaisen makeita, toffeetakin aromeissa mukana, Kinnunen toteaa blogissaan.

Lue koko blogipostaus hyönteisruoasta täältä!

Tykkää Sivumaku-ruokablogista Facebookissa!

Lisää aiheesta:

Voiko auringonkukan pään todella syödä? Ruokatoimittajat testasivat outoa sometrendiäRuokabloggarin superhyvä burgeri vie syöjänsä makumatkalle – tätä helpommalla korealaisen ruoan kanssa on vaikea päästä!Rapeat krepit ovat aitoa retroruokaa: ”En tiennyt, että kasarin voi oikeasti maistaa.” Raakaa kanaa ja kulhollinen siemeniä – ihmiset paljastavat puistattavimmat ruokamuistonsa Ravintola-arvostelu: Wild, Helsinki - hyönteisillallinenÖtökkäillallinen
SivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”