Bloggaaja maistoi heinäsirkkoja ja jauhomatoja: Miltä hyönteiset oikeasti maistuvat?

bugs_jauhomadot
Hyönteisten uskotaan olevan tulevaisuuden superruokaa.

Brooklyn Breweryn järjestämälle hyönteisaterialle Tampereen Hämeenpuistossa ennakkoluulottomasti astellut suomalaisbloggaaja kertoo avoimesti tuoreesta kokemuksestaan.

Ruokabloggaaja Jani Kinnunen maistoi vastikään hyönteisruokaa useassa eri muodossa. Blogissaan Kinnunen kertoo suoraan, miltä heinäsirkat, jauhomadot ja mehiläisten toukat oikeasti maistuvat.

– Miedolta, yllättävänkin miedolta. Kaikki mahdolliset vastenmieliset tuntemukset ovat pelkkää psykologiaa. Öljyssä paistetut jauhomadot ovat rapsakkaita ja valkosipulihummuksen kera mukava aloitus, bloggaaja kuvailee.

– Voissa paistetut heinäsirkat ovat myös rapeita ja menevät hitusen kaukoaasialaisittain maustettujen kasvisten kera helposti suuhun. Huomaan pienen hennon nyrpistyksen mielessäni huomatessani sirkan jalan jääneen hampaiden väliin.

Erityisen positiivisesti Kinnunen yllättyi maistettuaan mehiläisten kuhnuritoukkia.

– Sen sijaan jälkkäriksi tarjoillut mehiläisen kuhnuritoukat yllättävät. Ne ovat pirun hyviä, vaikka myös sangen hentoja makusävyiltään. Maun silti erottaa ja mietin, miten upeita ruokia niistä saisikaan, jos käytettävissä olisi niitä desilitroittain. Maissimaisen makeita, toffeetakin aromeissa mukana, Kinnunen toteaa blogissaan.

Lue koko blogipostaus hyönteisruoasta täältä!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.