Bloggaaja maistoi heinäsirkkoja ja jauhomatoja: Miltä hyönteiset oikeasti maistuvat?

bugs_jauhomadot
Hyönteisten uskotaan olevan tulevaisuuden superruokaa.

Brooklyn Breweryn järjestämälle hyönteisaterialle Tampereen Hämeenpuistossa ennakkoluulottomasti astellut suomalaisbloggaaja kertoo avoimesti tuoreesta kokemuksestaan.

Ruokabloggaaja Jani Kinnunen maistoi vastikään hyönteisruokaa useassa eri muodossa. Blogissaan Kinnunen kertoo suoraan, miltä heinäsirkat, jauhomadot ja mehiläisten toukat oikeasti maistuvat.

– Miedolta, yllättävänkin miedolta. Kaikki mahdolliset vastenmieliset tuntemukset ovat pelkkää psykologiaa. Öljyssä paistetut jauhomadot ovat rapsakkaita ja valkosipulihummuksen kera mukava aloitus, bloggaaja kuvailee.

– Voissa paistetut heinäsirkat ovat myös rapeita ja menevät hitusen kaukoaasialaisittain maustettujen kasvisten kera helposti suuhun. Huomaan pienen hennon nyrpistyksen mielessäni huomatessani sirkan jalan jääneen hampaiden väliin.

Erityisen positiivisesti Kinnunen yllättyi maistettuaan mehiläisten kuhnuritoukkia.

– Sen sijaan jälkkäriksi tarjoillut mehiläisen kuhnuritoukat yllättävät. Ne ovat pirun hyviä, vaikka myös sangen hentoja makusävyiltään. Maun silti erottaa ja mietin, miten upeita ruokia niistä saisikaan, jos käytettävissä olisi niitä desilitroittain. Maissimaisen makeita, toffeetakin aromeissa mukana, Kinnunen toteaa blogissaan.

Lue koko blogipostaus hyönteisruoasta täältä!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja