Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Avaamiseen tarvitaan vähintään iskuporakone" – kohu pakastepinaattikeitosta sai Apetitin harkitsemaan muutosta pakkaukseen

Pakastepinaattikeiton pakkauksen avaaminen on helppoa, kun tietää miten se tehdään oikein.
Pakastepinaattikeiton pakkauksen avaaminen on helppoa, kun tietää miten se tehdään oikein.Shutterstock, Apetit
Julkaistu 09.03.2016 12:56
Toimittajan kuva

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Pakastepinaattikeiton avaaminen on käsittämättömän vaikeaa – vai onko? Sosiaalisessa mediassa noussut kohu on saanut Apetitin pohtimaan muutosta pakkaukseensa.

Pakastepinaatinkeiton pahvipakkauksen avaaminen on kuohuttanut sosiaalisessa mediassa. Kohu lähti liikkeelle asiakaspalautteesta, jonka pakastepinaattikeiton ystäväksi tunnustautuva Lasse Mämmi kirjoitti Apetitin Facebook-sivulle.

Mämmi harmittelee palautteessaan, että pinaattikeittopakkauksen avaaminen on niin vaikeaa, että sen avaamiseen tarvitaan vähintäänkin iskuporakone ja sivuleikkurit.

– Miten voi olla jumalauta mahdollista, että sen pakkauksen irrottamiseen itse siitä jäisestä kalikasta menee yhtä paljon aikaa kun tekis itse omin pikkukätösin koko keiton, hän ihmettelee Facebookissa.

Mämmi ei ole ongelmansa kanssa yksin, sillä hänen avautumisensa on saanut jo 13 500 tykkääjää ja yli 450 kommenttia.


Pakkaukseen harkitaan selkeämpää ohjeistusta

Apetitin markkinointi- ja tuotekehitysjohtaja Miika Helenius kertoo, että pahvipakkauksen avaaminen on askarruttanut asiakkaita ennenkin.

– Avattavuudesta on tullut jonkin verran palautetta aikaisemmin, ja me olemme tutkineet sitä hyvin paljon. Erilaisia vaihtoehtoja on testattu ja tutkittu, mutta lopulta kuluttajatesteissä kuluttajat ovat aina halunneet säilyttää tämän vanhan pakkauksen.

Avaamisen helpottamiseksi pakkaukseen lisättiin noin vuosi sitten repäisynauha. Pakkauksessa on myös ohjeet pakkauksen lämmittämiseen lämpimän veden avulla. Kaikki eivät ole niitä kuitenkaan huomanneet.


Apetitilla pohditaan, pitäisikö pakkauksen ohjeita selkeyttää.

– Nyt me mietimme pitäisikö meidän nostaa isommalla siihen pakkaukseen nämä ohjeet ja merkitä selkeämmin se repäisynauha ja sillä tavalla helpottaa tuotteen käyttöä, Helenius kertoo.

– Ei se pääosin ole ollut kuluttajalle ylitsepääsemätön ongelma, mutta totta kai sen pakkauksen pitäisi olla helposti avattava ja mukavasti käytettävä.

Pakkausta lämmitettävä vesihauteessa

Helenius kertoo, että helpoin tapa avata pakkaus on lämmittää sitä vesihauteessa ennen avaamista.

– Se aukeaa näppärästi niin, että pitää pakkausta 20–30 sekuntia lämpimässä vedessä, ja avaa sen jälkeen repäisynauhasta, niin se lähtee ihan siististi kahdessa osassa.

Ohjeita pakkauksen avaamiseen löytyy myös Apetitin Facebook-sivulta.


Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Myös tämä kanapastaresepti sopii pinaatin ystäville, katso ohjeet videolta:

2:23Pinaattinen kanapasta.

Lisää aiheesta:

Ovela temppu saa sinut maksamaan enemmän tutusta ruokakaupan tuotteesta – on kuitenkin täysin laillista: "Tulee petetty olo"Snellman tuo kauppoihin ennennäkemättömän maksapasteijan – pakkaukset menevät nyt monilla uusiksi selkeästä syystä Vaikeasti avattaviin jauhelihapakkauksiin suivaantunut mies teki joukkoreklamaation – näin vastasivat Atria, Pirkka ja HKValion uudesta lihankorvikkeesta puhkesi somekohu: “Mistä kasviksesta se on valmistettu?” Juustohöylä sai aikaan somekohun – suomalaismiehen sivaltava vastaus kerää ylistystäUusavuttomien rukouksiin vastattiin – ruokakauppa myy avokadoja valmiiksi kuorittuina!
KeitotMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Keitot
  • to09:34
    Ruoka

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

  • 30.11.17:15
    Ruoka

    Paras lohikeitto ikinä? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuus

  • 9.1.07:42
    Ruoka

    Jopa alle 0,3 euroa! Ruokakaupoista löytyy nyt edullinen oikaisukeino kasvissosekeittoon

  • 06.12.202408:34
    Ruoka

    Ehkä maailman paras kalakeitto? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuus

  • 27.07.202212:31
    Kala

    Älä tee rakennetta pilaavaa mokaa! Näillä ohjeilla valmistat kesän parhaan kalakeiton