"Avaamiseen tarvitaan vähintään iskuporakone" – kohu pakastepinaattikeitosta sai Apetitin harkitsemaan muutosta pakkaukseen

pinaattikeitto
Pakastepinaattikeiton pakkauksen avaaminen on helppoa, kun tietää miten se tehdään oikein. Shutterstock, Apetit

Pakastepinaattikeiton avaaminen on käsittämättömän vaikeaa – vai onko? Sosiaalisessa mediassa noussut kohu on saanut Apetitin pohtimaan muutosta pakkaukseensa.

Pakastepinaatinkeiton pahvipakkauksen avaaminen on kuohuttanut sosiaalisessa mediassa. Kohu lähti liikkeelle asiakaspalautteesta, jonka pakastepinaattikeiton ystäväksi tunnustautuva Lasse Mämmi kirjoitti Apetitin Facebook-sivulle.

Mämmi harmittelee palautteessaan, että pinaattikeittopakkauksen avaaminen on niin vaikeaa, että sen avaamiseen tarvitaan vähintäänkin iskuporakone ja sivuleikkurit.

– Miten voi olla jumalauta mahdollista, että sen pakkauksen irrottamiseen itse siitä jäisestä kalikasta menee yhtä paljon aikaa kun tekis itse omin pikkukätösin koko keiton, hän ihmettelee Facebookissa.

Mämmi ei ole ongelmansa kanssa yksin, sillä hänen avautumisensa on saanut jo 13 500 tykkääjää ja yli 450 kommenttia.


Pakkaukseen harkitaan selkeämpää ohjeistusta

Apetitin markkinointi- ja tuotekehitysjohtaja Miika Helenius kertoo, että pahvipakkauksen avaaminen on askarruttanut asiakkaita ennenkin.

– Avattavuudesta on tullut jonkin verran palautetta aikaisemmin, ja me olemme tutkineet sitä hyvin paljon. Erilaisia vaihtoehtoja on testattu ja tutkittu, mutta lopulta kuluttajatesteissä kuluttajat ovat aina halunneet säilyttää tämän vanhan pakkauksen.

Avaamisen helpottamiseksi pakkaukseen lisättiin noin vuosi sitten repäisynauha. Pakkauksessa on myös ohjeet pakkauksen lämmittämiseen lämpimän veden avulla. Kaikki eivät ole niitä kuitenkaan huomanneet.

Apetitilla pohditaan, pitäisikö pakkauksen ohjeita selkeyttää.

– Nyt me mietimme pitäisikö meidän nostaa isommalla siihen pakkaukseen nämä ohjeet ja merkitä selkeämmin se repäisynauha ja sillä tavalla helpottaa tuotteen käyttöä, Helenius kertoo.

– Ei se pääosin ole ollut kuluttajalle ylitsepääsemätön ongelma, mutta totta kai sen pakkauksen pitäisi olla helposti avattava ja mukavasti käytettävä.

Pakkausta lämmitettävä vesihauteessa

Helenius kertoo, että helpoin tapa avata pakkaus on lämmittää sitä vesihauteessa ennen avaamista.

– Se aukeaa näppärästi niin, että pitää pakkausta 20–30 sekuntia lämpimässä vedessä, ja avaa sen jälkeen repäisynauhasta, niin se lähtee ihan siististi kahdessa osassa.

Ohjeita pakkauksen avaamiseen löytyy myös Apetitin Facebook-sivulta.


Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Myös tämä kanapastaresepti sopii pinaatin ystäville, katso ohjeet videolta:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja