Mainos

Vaikeasti avattaviin jauhelihapakkauksiin suivaantunut mies teki joukkoreklamaation – näin vastasivat Atria, Pirkka ja HK

Jauhelihapakkausten avaaminen on lähes mahdotonta ilman veistä tai saksia. Hankaliin pakkauksiin kyllästynyt suomalaismies laati aiheesta joukkoreklamaation.

Jauhelihapakkauksen reunassa olevan repäisykulman tarkoitus on jäänyt kuluttajille hämäräksi, sillä pakkaus ei aukea kulmasta kiskomalla. Paketin auki saadakseen on turvauduttava lähes poikkeuksetta teräaseisiin.

Mikko Ikonen kyllästyi hankalasti avattavien pakkausten kanssa taistelemiseen ja laati Suomen suurimmille lihataloille suunnatun joukkoreklamaation.

Ikonen turhautui yrittäessään avata työpäivän jälkeen Atrian valmistamaa Pirkka-jauhelihapakettia heikoin tuloksin.

– Mie tarviin nyt vertaistukea ennen kuin joudun lataamoon tämän takia: Oletko sinä siellä saanut IKINÄ jauhelihapakettia, tai mitään muutakaan pakkausta auki tuosta hienosti irralleen tarkoitusta varten jätetystä pakkauksen kulmasta? No en minäkään, Ikonen lataa Nonono-reklamaatiosivustolla.

Toimimaton repäisykulma tuntuu turhalta

Häntä ihmetyttää etenkin pakkausten reunaan jätetty repäisykulma, josta ei juurikaan ole apua pakkauksen avaamiseen.

– Eihän ovissakaan kahvat ole sitä varten että ne repäistään irti, jonka jälkeen ovesta mennään sisään moottorisahalla?

Ikonen ihmettelee, miten on mahdollista että vieläkään ei ole onnistuttu kehittämään helposti avattavia pakkauksia niinkään arkiselle tuotteelle kuin jauheliha. Hän heittää ilmoille haasteen ja toivoo, että joku keksisi ratkaisun tähän ongelmaan.

– Nyt sinä oman elämäsi pikku insinöörinkuvatus tai muu startup-henkinen äkkirikastumisesta haaveileva Pelle Peloton siellä, kehittele tällainen pakkaus ja mene esittelemään se Herra Atrialle tai vaikka Leijonanluolaan, tahi avaa vaikka kickstarter-tili sen saamiseksi tuotantoon, minä ainakin laitan muutaman sentin sinne välittömästi.

Näin lihatalot vastasivat

Ikosen kirjoitus tavoitti Suomen suurimpien lihatalojen HK:n ja Atrian edustajat sekä Pirkka-tuotteista vastaavan K-Kuluttajapalvelun.

Atrian kuluttajapalvelun esimies Raija Saarela epäilee, että Ikosen käsiin on joutunut pakkaus, jonka saumauksessa on tapahtunut virhe.

– Pakkauksen saumaus vaikuttaisi epäonnistuneen kuumasaumauslaitteen säädön vuoksi. Sauma on kiinnittynyt liian tiukasti, jolloin avaaminen on vaikeutunut, Saarela vastaa reklamaatiosivustolla.

Saarela pahoittelee virhettä ja kertoo asian olevan myös valmistus- ja laatuorganisaation tiedossa.

Hän muistuttaa, että Atria on vastikään lanseerannut uudenlaisen jauhelihapakkauksen, joka menee pienempään tilaan ja on myös helppo avata.

K-Kuluttajapalvelusta puolestaan kerrotaan, että Pirkka-jauhelihoja valmistetaan useamman eri valmistajan toimesta, joten pakkauksissa on jonkin verran eroja.

Koska kaikki pakkaukset eivät ole tyypiltään sellaisia, jotka avautuisivat repäisemällä, K-Kuluttajapalvelusta kehotetaan edelleen turvautumaan saksiin tai veitseen, mikäli pakkaus ei muuten aukea.

HK-Scan puolestaan perustelee pakkausvalintaa tuoteturvallisuudella. Tiukkasaumaisen kalvon ansiosta pakkaus pysyy tiukasti kiinni tuotannosta kuluttajalle asti.

– Tällöin pakkaus on ikävä kyllä hankala aukaista ja koska kansikalvosta puuttuu ominaisuus, joka helpottaisi pakkauksen avaamista, muovi myös repeytyy helposti, yhtiö pahoittelee.

Lähde: Nonono.fi

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja