Juoma- ja ruoka-alan ammattilainen Martin Isark kertoo brittimedioissa pahimman vihreen, minkä voi tehdä teetä valmistaessa.
Videolla: Oletko enemmän kahvi-ihmisiä? Testaa suosittua dalgona-kahvia!
Teetä valmistaessa ei voi mennä pahasti metsään, paitsi että voi, jos on brittiasiantuntijan sanaan uskominen. Moni valmistaa pussiteensä aika lailla samalla metodilla: ensin vesi keitetään ja sillä välin teepussi asetellaan mukiin odottelemaa. Kun vesi on tarpeeksi kuumaa, se kaadetaan mukiin ja teen annetaan hautua joitakin minuutteja. Lopuksi teepussia saatetaan vielä painaa lusikalla vasten mukin reunaa.
Osa juo sitten teen sellaisenaan, toiset lisäävät joukkoon vielä maito tai sokeria.
Brittiläinen juoma- ja ruoka-asiantuntija Martin Isark kuitenkin tyrmää monen suosiman valmistumetodin. Asiasta uutisoi muun muassa brittilehti Mirror.
Älä ikinä käytä kiehuvaa vettä
Martinin mukaan teen valmistukseen ei tulisi ikinä käyttää kiehuvaa vettä.
Kiehuneen veden tulisi antaa jäähtyä 80-asteiseksi. Jos kotoa löytyy moderni vedenkeitin astevalitsimella, vesi onkin helpompi valmistaa suoraan haluttuun lämpötilaan. Kattilassa tai teepannussa keittämällä astemäärän hallitseminen on hankalampaa.
Martin Isarkin mukaan keitetty vesi teessä on jäänne niiltä ajoilta, kun veden puhtaus ja turvallisuus oli syytä varmistaa keittämällä.