Teetkö sinä näin? Twinings paljastaa yllättävän valmistustavan täydelliseen teekupilliseen – ohje jakaa taatusti mielipiteet

1:16 Näin teet hitiksi noussutta dalgona-kahvia eli vatkattua kahvia

Teevalmistaja Twiningsilta kerrotaan, miten valmistetaan täydellinen kupillinen teetä. Ohje jakaa taatusti mielipiteet.

Videolla: Testaa myös suosittua dalgona-kahvia!

Pussiteen valmistaminen on periaatteessa helppoa: otetaan teepussi ja sujautetaan se kuuman veteen hautumaan. Toki myös veden lämpötilalla on merkitystä, eikä teetä saisi koskaan valmistaa kiehuvan kuumaan veteen.

Nyt englantilainen teevalmistaja Twinings on paljastanut salaisuuden täydelliseen teekupilliseen. Asiasta kertoo brittilehti The Sun. Kuuluisan teevalmistajan mukaan teekuppiin pitäisi ensin kaataa maitoa, sitten laittaa teepussi perään ja vasta lopuksi lisätä kuumaa vettä.

– Kun lisäät maitoa teehen, laita se kuppiin ennen teepussia. Näin maito jäähdyttää hieman teetä, eikä tee kuumenna maitoa, Twiningsin nettisivuilla todetaan.

Älä luota teen väriin

Twinings on maailmanlaajuisesti tunnettu teebrändi ja yritys on toiminut Iso-Britannian kuninkaallisen perheen virallisena teetoimittajana vuodesta 1837. Tuolloin hallitsijana oli Kuningatar Victoria. 

Twiningsilta suositellaan myös, että vesi tulisi kaataa kuppiin teepussin päälle heti, kun se saavuttaa kiehumispisteen. Jos veden antaa kiehahtaa kunnolla ja porista pitkään, sen happimäärät vähenevät ja tee maistuu latteammalta.

– Älä myöskään koskaan tulkitse teen valmiusastetta sen väristä. Väri hauduttuu nopeammin teepussista kuin maku. Anna teen siis hautua rauhassa, jotta siitä tulee parhaimman makuista. 

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja