Teetkö sinä näin? Twinings paljastaa yllättävän valmistustavan täydelliseen teekupilliseen – ohje jakaa taatusti mielipiteet
Teevalmistaja Twiningsilta kerrotaan, miten valmistetaan täydellinen kupillinen teetä. Ohje jakaa taatusti mielipiteet.
Videolla: Testaa myös suosittua dalgona-kahvia!
Pussiteen valmistaminen on periaatteessa helppoa: otetaan teepussi ja sujautetaan se kuuman veteen hautumaan. Toki myös veden lämpötilalla on merkitystä, eikä teetä saisi koskaan valmistaa kiehuvan kuumaan veteen.
Nyt englantilainen teevalmistaja Twinings on paljastanut salaisuuden täydelliseen teekupilliseen. Asiasta kertoo brittilehti The Sun. Kuuluisan teevalmistajan mukaan teekuppiin pitäisi ensin kaataa maitoa, sitten laittaa teepussi perään ja vasta lopuksi lisätä kuumaa vettä.
– Kun lisäät maitoa teehen, laita se kuppiin ennen teepussia. Näin maito jäähdyttää hieman teetä, eikä tee kuumenna maitoa, Twiningsin nettisivuilla todetaan.
Älä luota teen väriin
Twinings on maailmanlaajuisesti tunnettu teebrändi ja yritys on toiminut Iso-Britannian kuninkaallisen perheen virallisena teetoimittajana vuodesta 1837. Tuolloin hallitsijana oli Kuningatar Victoria.
Twiningsilta suositellaan myös, että vesi tulisi kaataa kuppiin teepussin päälle heti, kun se saavuttaa kiehumispisteen. Jos veden antaa kiehahtaa kunnolla ja porista pitkään, sen happimäärät vähenevät ja tee maistuu latteammalta.
– Älä myöskään koskaan tulkitse teen valmiusastetta sen väristä. Väri hauduttuu nopeammin teepussista kuin maku. Anna teen siis hautua rauhassa, jotta siitä tulee parhaimman makuista.
Lähde: The Sun
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa