Asiantuntija suosittelee: Lisää tämä edullinen raaka-aine ruokavalioosi – proteiini- ja kuitupitoinen ravitsemuspommi

leipä avokado kurpitsansiemen
Testaa ravitsevia kurpitsansiemeniä vaikka leivän päällä! Shutterstock

Ravitsemusasiantuntija suosittelee lisäämään ruokavalioon proteiini- ja kuitupitoisia kurpitsansiemeniä. Ne sisältävät myös runsaasti terveellisiä rasvoja. 

Laillistettu ravitsemusterapeutti Leslie Langevin kertoi  aiemmin Popsugar-sivustolle, millaisia hiilihydraatteja ruokavalioon kannattaa valita, mikäli haluaa pudottaa painoa. Langevin muistutti hyvien hiilihydraattien hyödyistä: ne muun muassa antavat energiaa ja auttavat hillitsemään näläntunnetta.

Hyvien hiilihydraattien lisäksi Langevin suitsuttaa myös tiettyjä proteiinipitoisia ruokia. Keittokirjassaan The Anti-Inflammatory Kitchen hän suosittelee erityisesti kurpitsansiementen syöntiä. Ne nimittäin ovat melkoisia ravitsemuspommeja!

Ripottele salaatin tai vaikka aamupuuron joukkoon

Langevinin mukaan kurpitsansiemenet sisältävät runsaasti sydänystävällisiä omega-3-rasvahappoja. Lisäksi siemenet ovat proteiini- ja kuitupitoisia ja auttavat näin nälänhallinnassa. Kolme ruokalusikallista kurpitsansiemeniä esimerkiksi salaatin päälle ripoteltuna tarkoittaa 9 grammaa proteiinia, 2 grammmaa kuitua ja vain 150 kilokaloria. Siemenet ovat myös edullisia ostaa. 

Popsugar-sivuston toimittaja Jenny Sugar päätti noudattaa Langevinin neuvoa ja alkoi syödä kurpitsansiemeniä päivittäin. Jenny ripotteli kurpitsansiemeniä salaattiin, aamupuuroon, smoothieihin ja muihin ruokiin.

– Huomasin eron olotilassani muutamassa viikossa. Kun syön kurpitsansiemeniä lounassalaatissani, tunnen oloni kylläiseksi pidempään, Jenny kertoo.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja