Kahvi kannattaa säilyttää alkuperäispakkauksessaan monesta syystä.
Video: Omistatko Moccamaster-kahvinkeittimen? Tällä niksillä voit keittää täyden pannullisen kahvia entistä helpommin!
Kahvin säilyttäminen on mielipiteitä jakava asia. Osa pitää kahvia myyntipaketissa huoneenlämmössä, toiset kylmässä. Jotkut ovat tottuneet kaatamaan purut tai pavut säilytysrasiaan, vaikka tämän tavan asiantuntijat ovat lytänneet yhdessä liian lämpimän säilytyspaikan kanssa.
Nyt asiantuntijarooliin hyppää Food52-sivuston haastattelema Erika Vonie, joka työskentelee yhdysvaltalaiselle kahvitilauspalvelu Tradelle. Baristana aloittanut nainen toimii yrityksessä kahvipäällikkönä.
Alkuperäispakkaus on kahville ehdottomasti paras paikka
Vonie sanoo, että paras tapa sälyttää kahvia on pitää se siinä paketissa, jossa se on ostettu. Paahdetuista kahvipavuista vapautuu kaasuja, pääasiassa hiilidioksidia. Suurimmassa osassa kahvipaketteja on venttiili, jonka kautta kaasut pääsevät poistumaan paketista ilman, että sen sisään pääsee ilmaa. Kahvin maku muuttuu herkästi hapen vaikutuksesta.
