Kahviasiantuntija kertovat, mitä juomalle käy, jos sitä seisottaa pannussa liian kauan.
Kerroimme aiemmin, miten kahville käy, jos sitä ottaa keittimestä kesken valumisen. Pauligin baristat paljastivat, että "välikahvit" eivät ole eduksi juomalle.
– Keiton alussa välistä otettu kuppi on todella vahvaa ja liian hapokasta, keskivaiheilla otettu kupillinen on korostuneen hapokas, hieman makea ja vahva. Lopussa otettu kupillinen on karvasta, kitkerää ja laihaa.
Lisäksi Pauligilta muistutettiin, mitä kahville pitäisi aina tehdä, ennen kuin sitä kaataa pannusta.
Entä jos kahvia seisottaa tai lämmittää uudelleen?
Mutta entä jos kahvin kanssa ei olekaan kiire? Mitä tapahtuu jos kahvin jättää keitinlevylle seisomaan pidemmäksi aikaa? Pauligin baristojen mukaan seisottaminen ei kannata, jos haluat nauttia kahvisi mahdollisimman tuoreena ja hyvänmakuisena.
– Kahvijuoma sisältää merkittävästi haihtuvia aromiaineita. Mitä pitempään kahvia seisottaa, sitä enemmän siitä haihtuu aromiaineita, minkä myötä kahvin maku ja laatu heikkenevät. Jo puolen tunnin seisomisen kuluttua kahvin maku alkaa kärsiä.