Pahinta, mitä voit tehdä kahville: Ethän ikinä säilytä avattua pakettia näin?
Missä avattu kahvipaketti tulisi oikeasti säilyttää? Kahvin makuun vaikuttaa oikeaoppisen valmistustavan lisäksi myös sen säilytystapa.
Kahvin makuun ja laatuun voi vaikuttaa monella kotikonstilla. Jos haluat nauttia suodatinkahvisi ilman makuvirheitä, kannattaa kiinnittää huomiota sekä kahvin valmistukseen että kahvipaketin säilytykseen.
Älä kaada kahvia säilytysrasiaan
Pauligin mukaan kahvi säilyy parhaiten omassa pakkauksessaan kuivassa ja valolta suojatussa paikassa. Jos haluat laittaa kahvin säilytysrasiaan, siirrä se sinne pusseineen. Jos kaadat kahvin suoraan säilytysrasiaan, purkin reunoille jää muhimaan vanhaa kahvirasvaa, joka tarttuu uuteen kahviin.
Pahin paikka kahville: Uunin viereinen kaappi
Kahvin säilytyspurkki tulee sulkea tiiviisti, sillä ilma, valo ja lämpö ovat kahvin pahimmat viholliset. Moni säilyttää kotona kahvia uuniviereisessä keittiökaapissa. Tämä on pahin mahdollinen säilytyspaikka, sillä uunista hohkaava lämpö pilaa helposti kahvin laadun sekä aromit.
Jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
Avatun kahvipaketin aromit ovat parhaimmillaan noin viikon ajan. Jääkaapissa kahvi säilyy pidempään tuoreena, kun pakkaus on tiiviisti suljettuna säilytysrasiassa. Nyrkkisääntönä voisi pitää, että jos säilytät avattua kahvipakettia yli viikon, se kannattaa säilöä ilmatiiviisti jääkaappiin. Kahvin säilytysrasian tulee olla jääkaapissa todella tiivis, sillä muuten kahviin voi tarttua vieraita makuja muista elintarvikkeista.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti