Anun britakakussa on mahtava makupari mansikalle: "Äärettömän helppo tehdä"

Anu loihtii hölskypottuja ja britakakkua pienellä twistillä 7:30 Anu loihtii hölskypottuja ja britakakkua pienellä twistillä
KATSO VIDEO: Näin teet helposti hölskypottuja ja herkullisen britakakun juhannuspöytään!

Kesäinen britakakku tuunataan lemon curd -sitruunatahnalla ja kookoksella. 

Huomenta Suomessa oltiin juhannustunnelmissa jo viime viikonloppuna. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro valmisti studiossa muun muassa suosittuja hölskypottuja.

– Hölskypotut ovat maailman helpoin lisuke grilliruoalle tai myös kalalle, Anu ylisti.

Britakakku uudella twistillä

Juhannuspöytään katetaan perinteisesti myös jotain makeaa. Monelle se tarkoittaa perinteistä mansikkakakkua, toisille kesän ehdoton ykkösleivonnainen on sen sijaan britakakku.

Anu vinkkasi Huomenta Suomessa hieman tuunatun britakakun ohjeen. 

– Tuon uutta twistiä sitruunatahnalla ja kookoksella. Kookoslastuja olen laittanut ennen paistamista marengin päälle mantelilastujen sijaan.

Anun mukaan kookos ja sitruuna sopivat loistavasti mansikoiden kanssa yhteen. Näin britakakusta ei myöskään tule liian makeaa, kun sitruuna tuo herkkuun sopivasti raikkautta. 

Kaiken kaikkiaan britakakku on simppeli kesäkakku – kunhan pohjia ei yliypsennä uunissa. 

– Paistossa pitää olla tarkkana. Muuten se on äärettömän helppo tehdä.

Katso videolta vinkit britakakun valmistamiseen ja nappaa ohje: Sitruunainen mansikka-kookosbrita

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.