Kesän paras mansikkakakku! Harriet lisää taikinaan "salaisen ainesosan"

Kesän paras mansikkakakku! Pohjassa salainen ainesosa 8:05 Kesän paras mansikkakakku! Pohjassa salainen ainesosa
KATSO VIDEO: Näin teet kesän parhaan mansikkakakun!

Lisää kakkupohjaan yksi ainesosa, niin saat kesän parasta mansikkakakkua!

Perinteinen mansikkakakku on monelle se kesän odotetuin leivonnainen. Miten klassikkokakusta saa sitten parhaimman makuista?

Koko Suomi leipoo -voittaja Harriet Järf vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelman pyynnöstä ohjeen täydelliseen mansikkakakkuun.

Harrietin mukaan kakkupohjaa valmistaessa kannattaa muistaa muutama perussääntö: ensin vatkataan munat ja sokeri, sitten kuivat aineet sekoitetaan varovasti joukkoon. Jos tässä vaiheessa taikinaa vatkaa liikaa, vaarana on kakkupohjan lässähtäminen.

Salainen ainesosa mansikkakakkuun: Ruskistettu voi

Viiden jälkeen -ohjelman tiimi oli pyytänyt Harrietia tekemään mahdollisimman perinteisen mansikkakakun ilman ylimääräistä kikkailua. Toisin kuitenkin kävi.

– En pystynyt olemaan kikkailematta. Ajattelin, että jäänköhän tästä kiinni vai en, Harriet nauroi.

Kyse ei kuitenkaan ole mistään sen vaikeammasta leivontakikkailusta, vaan Harriet lisäsi kakkupohjaan yhden salaisen ainesosan.

Harriet valmisti voita sisältävän sokerikakkupohjan, jolloin pohjasta tulee hänen mukaansa hieman kestävämpi.

– Taikinaan laitetaan sulatettua voita, niin minun oli pakko ruskistaa se. Ruskistin voin, annoin jäähtyä ja käytin sitten. Tulee tietynlainen paahtuneisuus makuun.

Testaa Harrietin ohjetta: Klassinen mansikkakakku

Katso myös yllä olevalta videolta vinkit mansikkakakun tekemiseen!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.