Kokit listasivat ruoat, joita suosittelevat tekemään jauhelihasta. Lisäksi he nimesivät myös muutamia ruokia, joihin markettijauhelihaa ei kannata käyttää.
Yllä olevalla videolla näytetään oikea tapa tehdä ruskea kastike. Osaatko?
MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivustolla on kerrottu aiemmin runsaasti erilaisia jauhelihavinkkejä. Tiedäthän jo, miten jauhelihalaatu vaikuttaa ruokalajin onnistumiseen, tai mitä ei missään nimessä pidä tehdä, kun sulattaa jauhelihaa pakastimesta?
Lue lisää: Nyt tarkkana, jos sinulta löytyy jauhelihaa pakastimesta: Älä vaan tee tätä virhettä
Jauheliha muodostaa monen suomalaisperheenkin arkiruokailun perustan. Suurin osa lihaa syövistä perheistä syö viikottain jauhelihaa jossain muodossa: kastikkeessa, pyöryköissä, pihveissä, keitossa, tacojen välissä tai pizzassa. Jauheliha on toden totta monipuolinen raaka-aine, mutta kaikkiin ruokiin se ei ammattilaiskokkien mukaan sovi. Kokit paljastivat Insider-sivustolle omat jauheliharuokavinkkinstä ja listasivat samalla, mihin ruokiin jauheliha ei todellisuudessa sovi.
Kokit nimeävät parhaat jauheliharuoat
Ehkä yksi parhaista tavoista hyödyntää jauhelihaa on tehdä siitä maukas bolognesekastike. Kulinaarisen instituutin kokki suosittelee bologneskastiketta pastan kera arkiruoaksi.