Itsestään selvä seikka voi pilata lempijuomasi maun hetkessä – ethän sorru tähän yleiseen mokaan gin tonicin valmistuksessa?

Suomessa maailman parasta giniä 9:00 Suomessa maailman parasta giniä
Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin ginin suosiosta.

Gin & tonic on yksinkertainen, monen rakastama juomasekoitus. Jos luulit, että tätä muutamasta ainesosasta valmistuvaa juomaa ei voi mokata, olit väärässä. Seuraavien vinkkien avulla teet suosikkidrinkistäsi hetkessä entistäkin parempaa.

Giniä, tonicia, sitruunaa ja jäitä. Vaikka tämän juoman valmistaminen kuulostaa varsin helpolta hommalta, se voi olla haastavampaa kuin etukäteen osasit odottaa.

Seuraavien vinkkien avulla nostat lempidrinkkisi aivan uudelle tasolle ja vakuutat kaveripiirisi baarimestarin taidoistasi. 

1. Päivitä makumaailma

– Aromit ovat juomissa tärkeitä, mutta erityisen tärkeitä ne ovat virkistävissä ja yksinkertaisissa juomissa, kuten gin tonicissa, juoma-asiantuntija Miguel Lancha kertoo Food & Wine -sivustolle.

Uutta makua juomaan saat käyttämällä sen maustamiseen yrttejä, sitruunan kuoresta saatavaa sitrusöljyä tai maustamalla juoman muutamalla tipalla katkeroa. Uudet makuyhdistelmät erottavat Lanchan mukaan tavallisen gin tonicin tajunnanräjäyttävästä versiosta.

LUE MYÖS SUOMALAISASIANTUNTIJAN VINKIT JUOMAN VALMISTUKSEEN: Näin valmistat gin tonicin baarimestarin opein – helpompaa kuin luulit!

Vaikka aromit ovat tätä juomaa rakennettaessa tärkeitä, niiden kanssa ei asiantuntijan mukaan kannata lähteä liioittelemaan, vaan pysytellä yhdessä tai kahdessa selkeässä maussa.

2. Kiinnitä huomiota raaka-aineisiin

Vaikka ainesosien laatu saattaakin kuulostaa itsestään selvästä asialta, asiantuntijan mukaan ihmiset eivät läheskään aina käytä riittävästi aikaa ja vaivaa juuri toisilleen sopivien raaka-aineiden valitsemiseen.

Maistaminen ja kokeileminen ovat parhaita tapoja löytää juuri sinun suosikkiginillesi sopiva tonic.

3. Valitse isoja jääpaloja

Viilentävät jääpalat ovat oleellinen osa drinkkiä kuin drinkkiä, mutta tätä juomasekoitusta valmistettaessa voi olla syytä kiinnittää huomiota siihen, millaisia jäitä lasiin oikein päätyy. 

Monen pienen jääpalan sijaan gin & toniciin kannattaa lisätä yksi iso jääpala, joka pitää juoman sopivan viileänä ilman, että se vesittää makunautintoasi.

Lähteet: Expressen, Food&Wine

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat