Alkon hintalappuihin muutos Pernod Ricard -kohun vuoksi: Tältä ne nyt näyttävät

Juomayhtiö jatkoi vodkan vientiä Venäjälle – suomalainen ravintolakonserni boikotoi 2:24 Juomayhtiö jatkoi vodkan vientiä Venäjälle – suomalainen ravintolakonserni boikotoi
KATSO MYÖS VIDEO: Restelin toimitusjohtaja kertoo Pernod Ricard -boikotista: "Meillä ei ole mitään kiinnostusta ostaa heiltä mitään"

Näin Pernod Ricard -juomayrityksen tuotteet merkitään nyt Alkossa.

Kansainvälinen alkoholijätti Pernod Ricard nostatti huhtikuun alussa kohun ilmoittaessaan aloittavansa jälleen alkoholijuomien toimituksen Venäjälle.

Pernod Ricardin ilmoitus on johtanut muun muassa ravintolayritysten aloittamiin boikotteihin. Alko sen sijaan tiedotti keskiviikkona, ettei voi laillisista syistä lopettaa Pernod Ricard -tuotteiden myyntiä.

– Vaikka ymmärrämme kuluttajien tuntemuksia, Alkolla ei ole lainmukaisia edellytyksiä poistaa Pernod Ricardin tuotteita valikoimasta. Alkoa velvoittaa alkoholilain tasapuolisuus- ja syrjimättömyysvaatimus, Alkon tiedotteessa kerrottiin.

Katso aiheesta lisää: Pernod Ricard syyttää Alkoa syrjinnästä

Pernod Ricard syyttää Alkoa syrjinnästä 1:53

Uusi merkintä Alkon tuotteisiin, jotka toimittaa Pernod Ricard

Boikotin sijaan Alko ilmoittaa jatkossa tuotteiden hintalapussa, jos juoman on toimittanut Alkolle juomayritys Pernod Ricard.

– Halusimme reagoida tilanteeseen tavalla, joka on meille mahdollinen. Näin asiakas voi tehdä arvojensa mukaisen valinnan myymälässä, kertoo Alkon valikoima- ja hankintajohtaja Anu Koskinen MTV Uutisille.

MTV Uutiset kävi selvittämässä Alkon myymälässä Espoon Leppävaarassa, miten tuotteet nyt merkitään:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!