Alko ei boikotoi Venäjälle viinaa vievää kohuyhtiötä – hintalappuihin sen sijaan uudistus

Shutterstock

Alko ryhtyy ilmoittamaan tuotteiden hintalapussa, jos tuotteen on toimittanut Venäjälle alkoholituotteita vievä Pernod Ricard. Yritystä itsessään se ei kuitenkaan aio boikotoida.

Kansainvälinen alkoholijätti Pernod Ricard nostatti kohun ilmoittaessaan aloittavansa jälleen alkoholijuomien toimituksen Venäjälle.

Yritys lopetti viennin Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Juomayhtiö jatkoi vodkan vientiä Venäjälle – suomalainen ravintolakonserni boikotoi 2:24
Juomayhtiö jatkoi vodkan vientiä Venäjälle – suomalainen ravintolakonserni boikotoi

Yritystä on boikotoitu

Yrityksen päätös herätti valtaisaa kritiikkiä, ja johti esimerkiksi siihen, että eräät tahot ovat uhanneet laittaa yrityksen tuotteet kokonaan boikottiin.

Alko ilmoittaa kuitenkin, ettei se aloita boikottia.

– Vaikka ymmärrämme kuluttajien tuntemuksia, Alkolla ei ole lainmukaisia edellytyksiä poistaa Pernod Ricardin tuotteita valikoimasta. Alkoa velvoittaa alkoholilain tasapuolisuus- ja syrjimättömyysvaatimus, Alkon tiedotteessa kirjoitetaan.

– Emme Alkossa voi alkoholilakiin perustuen ja sitoviin tavarantoimittajasopimuksiin nojaten valita tavarantoimittajiamme tai tuotteitamme sen mukaisesti, mihin maihin toimittajillamme on vientiä, yritys kertoo tiedotteessa.

Yrityksestä merkintä hintalappuihin

Alko kertoo, että boikotin sijaan jatkossa Pernod Ricardin toimittamissa tuotteissa lukee hintalapuissa tai verkkokaupan tuotekorteilla merkintä on Pernod Ricard Finland.

– Pernod Ricardiin liittyvä tilanne on osoittanut sen, että kuluttaja haluaa tietää, mikä yhtiö tuotteen taustalla toimii. Tämän vuoksi tuomme kyseisen tiedon Pernod Ricardin tuotteiden osalta Alkon myymälöiden hintalapuille torstain 20.4. aikana. Näin kuluttaja voi halutessaan tehdä valintoja arvojensa mukaisesti, Alko kertoo tiedotteessaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.