Restelin toimitusjohtaja Pernod Ricard -boikotista: "Meillä ei ole mitään kiinnostusta ostaa heiltä mitään"

Juomayhtiö jatkoi vodkan vientiä Venäjälle – suomalainen ravintolakonserni boikotoi 2:24 Juomayhtiö jatkoi vodkan vientiä Venäjälle – suomalainen ravintolakonserni boikotoi
Katso videolta Restelin toimitusjohtajan Mikael Backmanin kommentti asiaan

Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman kommentoi MTV Uutisille ravintolayrityksen päätöstä lopettaa yhteistyö Pernod Ricardin kanssa. 

Ravintolayhtiö Restel kertoi maanantaina tiedotteessaan päättäneensä lopettaa yhteistyön Pernod Ricard Finlandin kanssa toistaiseksi. Kaikki juomayrityksen tuotteet on asetettu Restelin ravintoloissa hankintakieltoon.

– Syy yhteistyön päättämiselle on Pernod Ricardin harjoittama vientitoiminta Venäjän markkinoille. Restel pitää Venäjän yli vuosi sitten aloittamia sotatoimia kaikilta osin tuomittavana, Restelilta kerrottiin.

Restel-konserniin kuuluvat muun muassa Burger King-, Taco Bell-, Hemingways-, ja Rax Pizzabuffet -ravintolat sekä sekä Food&Events Tapahtuma- ja Ruokaravintolat.

"Niin kauan kuin he vievät viinaa Venäjälle, niin meillä ei ole mitään kiinnostusta ostaa heiltä mitään"

Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman perusteli MTV Uutisille haastattelussa ravintolayhtiön päätöstä.

– Niin kauan kuin he vievät viinaa Venäjälle, niin meillä ei ole mitään kiinnostusta ostaa heiltä mitään. Absolut ja Minttu nyt ainakin ovat kaksi tällaista brändiä, mitä he edustavat. Niitä ei saa meidän ravintoloistamme varaston loputtua, Backman kertoo.

Pernod Ricard Finlandin toimitusjohtaja Jori Manninen kertoi aiemmin MTV Uutisille, ettei Suomessa valmistettavaa Minttu-likööriä aiota jatkossakaan viedä Venäjälle, vaikka ranskalainen emoyhtiö Pernod Ricard sinne vie nyt muita tuotteitaan. Restelin näkemyksen mukaan tämä ei kuitenkaan tilannetta pelasta.

– Me emme halua koko firman kanssa tehdä mitään yhteistyötä. Firma ei vetäydy Venäjältä, niin miksi tekisimme . Ei ole tuotteesta kiinni. Ihan kuin joku sanoisi, että Nokian Renkaat voisi siellä myydä yhtä tuotetta ja Suomeen toista, niin mitä eroa siinä on. Miksi pitäisi ylipäätään viedä mitään Venäjälle, Backman toteaa.

Backman kertoo kommunikoineensa asiasta myös Pernor Ricard Finlandin johdon kanssa. Ravintolayhtiössä ei kuitenkaan sulateta juomayrityksen perusteluja juomien Venäjälle viennin jatkamisesta.

– He selittivät, että se ei ole Suomen päätös vaan Pernod Ricardin päätös. Emme usko, että heidän on pakko olla siellä sen enempää kuin kenenkään muunkaan.  Jos haluaa pois, voi lähteä pois, se on meidän näkemyksemme.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.