Restelin ravintoloista ei enää saa Pernod Ricardin juomia – syynä alkoholin vienti Venäjälle

Pernod Ricardin valikoimiin kuuluvat muun muassa Absolut Vodka ja Minttu-likööri. Shutterstock

Restel-ravintoloista ei ainakaan toistaiseksi saa juomayritys Pernod Ricardin tuotteita juomayrityksen harjoittaman Venäjän vientitoiminnan vuoksi.

Ravintolayhtiö Restel kertoo tiedotteessaan päättäneensä lopettaa yhteistyön Pernod Ricard Finlandin kanssa toistaiseksi. Kaikki juomayrityksen tuotteet on asetettu Restelin ravintoloissa hankintakieltoon.

– Syy yhteistyön päättämiselle on Pernod Ricardin harjoittama vientitoiminta Venäjän markkinoille. Restel pitää Venäjän yli vuosi sitten aloittamia sotatoimia kaikilta osin tuomittavana, Restelilta kerrotaan tiedotteessa.

Restel-konserniin kuuluvat muun muassa Burger King-, Taco Bell-, Hemingways-, ja Rax Pizzabuffet -ravintolat sekä sekä Food&Events Tapahtuma- ja Ruokaravintolat.

Taustalla Pernod Ricardin tuore päätös

Ruotsalainen paikallislehti Kristianstadsbladet uutisoi viime tiistaina Absolut Vodkan ja sen ranskalaisen emoyhtiön Pernod Ricardin aloittavan jälleen alkoholijuomatoimitukset Venäjälle. Juomayhtiöt lopettivat viennin maahan melko lailla tasan vuosi sitten Venäjän hyökkäyssodan myötä, mutta nyt täysi boikotti on kuitenkin ohi.

– Vallitsevien pakotteiden puitteissa konserni toimittaa tuotteita siinä määrin, että se voi suojella paikallisia työntekijöitä ja turvata paikallisen organisaation taloudellisen kestävyyden, yhtiöstä kirjoitettiin ruotsalaislehdelle.

Pernod Ricardin alaisiin juomabrändeihin kuuluvat Absolut Vodkan lisäksi esimerkiksi Malibu, Kahlua, Martell, Glenlivet, Jameson ja Beefeater. Suomessa Pernod Ricard tuottaa muun muassa tunnettua Minttu-likööriä. 

– Suomessa valmistetuista tuotteista Minttua vietiin aiemmin Venäjälle ja toiminta tapahtui kolmannen osapuolen, maahantuojan ja jakelijan kautta. Kun sota alkoi, olimme nopeasti yhteydessä näihin tahoihin toimituksien lopettamisesta. Meillä ei ole suunnitelmia jatkaa tätä vientitoimintaa, Pernod Ricard Suomen toimitusjohtaja Jori Manninen kertoi viime viikolla MTV Uutisille.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat