Älä koskaan säilytä maitoa tässä kohtaa jääkaappia
Ei ole aivan sama, mihin kohtaan jääkaappia mitkäkin ruoat laitat kauppakassia purkaessasi.
Lämpötila jääkaapin eri osissa voi vaihdella huomattavankin paljon, mikä vaikuttaa suoran ruoan säilyvyyteen. Tech Insiderin haastatteleman kokin Daniel Nortonin mukaan jääkaapin ylin hylly sekä ovi ovat jääkaapin lämpimimpiä kohtia.
Sen vuoksi raakaa kalaa, lihaa tai maitoa ei tulisi säilyttää näissä kohdissa jääkaappia ainakaan varmistamatta, että lämpötila on varmasti riittävän kylmä.
Jääkaapin viileimpiä paikkoja sen sijaan ovat alimmat hyllyt vihanneslokeroa lukuun ottamatta sekä jääkaapin takaosa, joten lihat, kalat ja maidot kannattaa asettaa näihin kohtiin kaappia.
Lähde: Tech Insider
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka