Älä koskaan säilytä maitoa tässä kohtaa jääkaappia

jääkaappi
Maitoa ei kannattaisikaan säilyttää jääkaapin ovessa. Shutterstock

Ei ole aivan sama, mihin kohtaan jääkaappia mitkäkin ruoat laitat kauppakassia purkaessasi.

Lämpötila jääkaapin eri osissa voi vaihdella huomattavankin paljon, mikä vaikuttaa suoran ruoan säilyvyyteen. Tech Insiderin haastatteleman kokin Daniel Nortonin mukaan jääkaapin ylin hylly sekä ovi ovat jääkaapin lämpimimpiä kohtia.

Sen vuoksi raakaa kalaa, lihaa tai maitoa ei tulisi säilyttää näissä kohdissa jääkaappia ainakaan varmistamatta, että lämpötila on varmasti riittävän kylmä.

Jääkaapin viileimpiä paikkoja sen sijaan ovat alimmat hyllyt vihanneslokeroa lukuun ottamatta sekä jääkaapin takaosa, joten lihat, kalat ja maidot kannattaa asettaa näihin kohtiin kaappia.

Lähde: Tech Insider


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.