Tiesitkö? Pekonia ei kannattaisi säilyttää jääkaapissa

pekoni
Shutterstock

Härskiintymisen estämiseksi kannattaa pekoni rullata yksittäin ja pakastaa sen sijaan, että pakettia säilyttäisi jääkaapissa.

Reseptivinkit siitä, miten pekonista saa rapeinta, ovat turhia, jos tuotteen onnistuu pilaamaan jo ennen kuin sitä ehtii kokata. Amerikkalainen ruokatieteilijä Dan Souza väittää, ettei jääkaappi ole otollisin säilytyspaikka pekonille.

Souzan mukaan pekonia olisi parempi säilyttää pakastimessa.

– Pekoni säilyy siellä pidempään härskiintymättä, Douza perustelee.

Härskiintyminen aiheutuu rasvojen hapettumisesta ja siitä seuraa epämiellyttävä haju tai maku. Douza suositteleekin pakastinta säilytyspaikaksi kaikelle rasvaa sisältävälle ruoalle, jopa voille.

Pakastimessa vallitseva kylmyys ja pimeys hidastaa härskiintymistä, joka on ongelma kaikkien erittäin rasvaisten ruokien osalta.

Pekonia ei kuitenkaan kannata laittaa pakkaseen kokonaisessa paketissa. Sen sijaan pekonit voi kääriä rullalle yksittäin erillisessä pakastepussissa. Näin pakastettuna pekonia voi käyttää tarvittavan määrän kerralla sulattamatta koko pakettia.

Lähde: Insider

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.