Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Pekonia ei kannattaisi säilyttää jääkaapissa

Shutterstock
Julkaistu 23.05.2017 07:01

MTV LIFESTYLE

Härskiintymisen estämiseksi kannattaa pekoni rullata yksittäin ja pakastaa sen sijaan, että pakettia säilyttäisi jääkaapissa.

Reseptivinkit siitä, miten pekonista saa rapeinta, ovat turhia, jos tuotteen onnistuu pilaamaan jo ennen kuin sitä ehtii kokata. Amerikkalainen ruokatieteilijä Dan Souza väittää, ettei jääkaappi ole otollisin säilytyspaikka pekonille.

Souzan mukaan pekonia olisi parempi säilyttää pakastimessa.

– Pekoni säilyy siellä pidempään härskiintymättä, Douza perustelee.

Härskiintyminen aiheutuu rasvojen hapettumisesta ja siitä seuraa epämiellyttävä haju tai maku. Douza suositteleekin pakastinta säilytyspaikaksi kaikelle rasvaa sisältävälle ruoalle, jopa voille.

Pakastimessa vallitseva kylmyys ja pimeys hidastaa härskiintymistä, joka on ongelma kaikkien erittäin rasvaisten ruokien osalta.

Pekonia ei kuitenkaan kannata laittaa pakkaseen kokonaisessa paketissa. Sen sijaan pekonit voi kääriä rullalle yksittäin erillisessä pakastepussissa. Näin pakastettuna pekonia voi käyttää tarvittavan määrän kerralla sulattamatta koko pakettia.

Lähde: Insider

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

"Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia? Suosittu jouluruoka voi muuttua käyttökelvottomaksi – älä osta vielä tänään kaupastaHK:lta vastaus suomalaisten toiveisiin: Pekonin voi nyt kypsentää rapeaksi myös mikrossaKuinka kauan voita saa säilyttää pöydällä? Vastaus saattaa yllättääYksinkertainen niksi: Näin onnistut paistamaan täydellistä pekoniaTiesitkö? Näin pähkinät kannattaisi oikeasti säilyttää
PekoniMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni
  • 31.3.07:41
    Ruoka

    "Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?

  • 01.09.202417:25
    Ruoka

    Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!

  • 01.01.202417:32
    Ruoka

    Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää

  • 13.11.202312:57
    Ruoka

    Näin pekonipaketille kannattaa aina tehdä

  • 29.07.202210:46
    Ruoka

    Yhdysvalloissa on tarjolla pekoninystävän unelmapesti – huimaava tuntipalkka