Tee yksi pieni muutos keittiössäsi: Voit säästää jopa satasia vuodessa!

jääkaappi (2)
Tiedätkö, onko jääkaappisi lämpötila oikea? Shutterstock

Yksi ainoa muutos voi auttaa sinua säästämään selvää rahaa. Kuulostaa hyvältä, vai mitä?

Jos etsit helppoa keinoa säästää rahaa, kannattaa homma aloittaa omasta keittiöstä, tarkemmin sanottuna jääkaapistasi. Monissa kotitalouksissa jääkaapin lämpötila ei vastaa suosituksia, mikä saa puolestaan ruoan pilaantumaan toivottua nopeammin.

Saatat siis joutua heittämään ruokaa yksinkertaisesti siitä syystä, että jääkaappisi lämpötila on asetettu liian korkeaksi.

Todella helppo ja nopea säästövinkki onkin säätää jääkaappi tarpeeksi viileäksi. Eviran mukaan jääkaapin oikea lämpötila on 2–6 astetta.

Älä availe jääkapin ovea turhaan

Arvioiden mukaan keskiverto brittiläinen perhe heittää ruoka roskiin 70 punnan, eli noin 80 euron edestä joka kuukausi. Luonnonvarakeskuksen tutkimusten perusteella pelkästään kotona syntyvä hävikki verottaa jokaisen suomalaisen lompakkoa noin 125 eurolla vuodessa.

Videolla kerrotaan, miltä suomalainen ruokahävikki näyttää: Artikkeli jatkuu videon alla.

1:02

– Jääkaappimme ovat usein liian lämpimiä ruoillemme, mikä tarkoittaa sitä, että maito ja muut ruoka-aineet menevät huonoksi liian nopeasti ja ne joudutaan heittämään pois, Helen White brittiläisestä hyväntekeväisyysjärjestö WRAP:sta kertoo Huffington Post -sivustolle.

Jotta syömäkelpoista ruokaa ei joutuisi roskiin, kannattaa jääkaapin lämpötilan lisäksi kiinnittää huomiota myös siihen, kuinka usein jääkaapin ovea availee. Joka kerta kun ovi avataan, lämpötila jääkaapin sisällä nousee.

Lähteet: HuffingtonPost, TheSun 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja