Mainos

Tee yksi pieni muutos keittiössäsi: Voit säästää jopa satasia vuodessa!

Yksi ainoa muutos voi auttaa sinua säästämään selvää rahaa. Kuulostaa hyvältä, vai mitä?

Jos etsit helppoa keinoa säästää rahaa, kannattaa homma aloittaa omasta keittiöstä, tarkemmin sanottuna jääkaapistasi. Monissa kotitalouksissa jääkaapin lämpötila ei vastaa suosituksia, mikä saa puolestaan ruoan pilaantumaan toivottua nopeammin.

Saatat siis joutua heittämään ruokaa yksinkertaisesti siitä syystä, että jääkaappisi lämpötila on asetettu liian korkeaksi.

Todella helppo ja nopea säästövinkki onkin säätää jääkaappi tarpeeksi viileäksi. Eviran mukaan jääkaapin oikea lämpötila on 2–6 astetta.

Älä availe jääkapin ovea turhaan

Arvioiden mukaan keskiverto brittiläinen perhe heittää ruoka roskiin 70 punnan, eli noin 80 euron edestä joka kuukausi. Luonnonvarakeskuksen tutkimusten perusteella pelkästään kotona syntyvä hävikki verottaa jokaisen suomalaisen lompakkoa noin 125 eurolla vuodessa.

Videolla kerrotaan, miltä suomalainen ruokahävikki näyttää: Artikkeli jatkuu videon alla.


– Jääkaappimme ovat usein liian lämpimiä ruoillemme, mikä tarkoittaa sitä, että maito ja muut ruoka-aineet menevät huonoksi liian nopeasti ja ne joudutaan heittämään pois, Helen White brittiläisestä hyväntekeväisyysjärjestö WRAP:sta kertoo Huffington Post -sivustolle.

Jotta syömäkelpoista ruokaa ei joutuisi roskiin, kannattaa jääkaapin lämpötilan lisäksi kiinnittää huomiota myös siihen, kuinka usein jääkaapin ovea availee. Joka kerta kun ovi avataan, lämpötila jääkaapin sisällä nousee.

Lähteet: HuffingtonPost, TheSun 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja