Lapset rakastavat tätä kasvissosekeittoa – joko testasit?

Päiväkotien ja koulujen kasvissosekeitto nousi hitiksi – testasimme, maistuuko kotiversio sopasta lapsille 2:09 Päiväkotien ja koulujen kasvissosekeitto nousi hitiksi – testasimme, maistuuko kotiversio sopasta lapsille
KATSO MYÖS VIDEO: Päiväkotien ja koulujen kasvissosekeitto on hitti – testasimme viime vuonna, maistuuko kotiversio sopasta lapsille.

Oletko jo maistanut tätä päiväkodeista ja kouluista tuttua kasvissosekeittoa?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin helmikuussa 2023 pääkaupunkiseudun päiväkotien ja koulujen kasvissosekeitosta, jota lapset rakastavat.

Moni vanhmepi mietti tuolloin, mitä päiväkodin ja koulun soppaan oikein lisätään, kun se tuntuu maistuvan lapsille erityisen hyvin. Kotona sen sijaan lapsia saattaa olla hankala saada syömään kasvissosekeittoa.

Kokeile hittisoppaa kotona

Nyt, kun päiväkodit ovat lakon vuoksi kiinni monissa Suomen kaupungeissa, on mainio hetki kokeilla tämän sopan valmistamista kotona!

Espoon kaupungin Espoo Catering paljasti viime vuonna somekeskustelun myötä ohjeen tähän ylistettyyn koulu- ja päiväkotiruokaan. Sosekeitossa käytetään muun muassa porkkanasosetta, perunasosetta sekä sulatejuustoa.

Ota huomioon, että kasvissosekeiton resepti päiväkodeissa ja kouluissa ei välttämättä ole kaikissa pääkaupunkiseudun yksiköissä sama. Eroja on myös kaupunkien välillä ruoan toimittajasta riippuen. 

Esimerkiksi eräässä helsinkiläispäiväkodissa keitto tehdään pakastejuuresseoksesta, jossa on muun muassa porkkanaa, palsternakkaa ja sipulia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.