Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin uunijuurekset kannattaa aina valmistaa – Kari Aihinen: "Makeampia ja paremman makuisia"

Kari Aihinen kertoo hyvän ohjenuoran uunijuuresten valmistamiseen.
Kari Aihinen kertoo hyvän ohjenuoran uunijuuresten valmistamiseen. Shutterstock/MTV
Julkaistu 30.03.2024 09:42

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Näin uunijuureksista tulee taatusti maukkaita, lupaa kokki Kari Aihinen. 

MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Kari Aihinen vinkkasi aiemmin, miten pääsiäisen ruokia voi kokata pienemmälläkin budjetilla. Kokki suositteli erityisesti miettimään sitä, kuinka paljon lihaa tarvitaan suhteessa kasviksiin. 

– Kun kukkaron kautta mietitään, niin kannattaa pohtia paljonko pitää olla sitä kuuluisaa karitsaa versus lisukkeet, kuten vihannekset, juurekset ja kastikkeet, Aihinen muistutti. 

Lue myös: Supermehevää lihaa pääsiäiseksi: Parhaat pääsiäislammas- ja karitsaohjeet

Parhaita uunijuureksia helposti

Aihinen itse suosii pääsiäispöydässä helppoja, edullisia ja herkullisia uunijuureksia. Kapen uunijuuresten ohje on myös yksi MTV Uutisten Makuja-reseptipankin suosituimmista. Hän muistuttaa kotikokkeja tärkeästä ohjenuorasta uunijuuresten valmistuksessa.

– Ne kannattaa paahtaa ylikypsiksi, eli ei kannata analysoida sitä aikaa. Al dente -kypsyinen juures ei maistu miltään.

Kapen mukaan uunijuurekset vain paranevat, mitä kauemmin niiden antaa olla uunissa.

– En nyt tarkoita, että pitää paistaa 2,5 tuntia, mutta jos ohjeessa puhutaan 40 minuutista, niin voi hyvin pitää tunnin uunissa. Mitä paahtuneempia ja ylikypsempiä, niin sitä makeampia ja paremman makuisia ne ovat.

Uunijuureksiin saa helposti myös hyvää paistopintaan grillivastuksen avulla. Juuresten valmistaminen onnistuu kokin mukaan tarvittaessa myös airfryerilla.

– Onnistuu, mutta ei tule ihan samanlaisia juureksia, vaan vähän kuivempia. Normaalissa uunissa on kosteammat olosuhteet.

Nappaa ohje: Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan

Lue myös: Kari Aihinen vinkkaa: Näin saat pääsiäisruoat halvemmalla

Katso video: Henri Alénilla on hämmentävä tapa pilkkoa porkkanat

0:40Henri Alénilla on hämmentävä tapa pilkkoa porkkanatOletko tajunnut, että porkkanat voi pilkkoa näin?

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen vinkkaa: Näin saat pääsiäisruoat halvemmallaJoko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset Joko testasit? Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään uunijuurekset todella helposti – legendaarinen resepti yksi MTV:n suosituimmistaEmma vinkkaa superhelpon lohiruoan: Vain muutama raaka-aine, valmista alle 20 minuutissa, mutta sopii silti vaikka pääsiäispöytään!Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään legendaariset uunijuurekset todella helposti – yksi MTV:n suosituimmista resepteistäSuomalaiskokit hehkuttavat: Osta tätä lihaa pääsiäiseksi – "todella paljon herkullisempaa kuin lampaanpaisti"
RuokaKari AihinenPääsiäinenKasviksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:52
    Ravitsemus

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • Eilen08:50
    Ravitsemus

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • to18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • to14:15
    Asuminen

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • to09:34
    Ravitsemus

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"