Älä ikinä heitä kaurapuuroa roskiin – Katja paljastaa, mitä puurolle kannattaa pannulla tehdä: "Yksi parhaita lapsuuden muistojani, kun mamma paistoi näitä"
Mikä on parempaa kuin kaurapuuro? No tietysti voissa paistettu kaurapuuro! Puuroekspertti Katja näyttää, miten yli jääneestä kaurapuurosta valmistetaan vastustamaton herkku.
Kaurapuuron jämistä voi valmistaa monenlaisia uusia ruokalajeja, kuten esimerkiksi sämpylöitä. Helpoin ja herkullisin käyttökohde lienee kuitenkin tämä pannulla paistettu kaurapuuro.
"Yksi parhaita lapsuuden muistojani on, kun mamma paistoi näitä valurautapannulla"
Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen paljasti MTV:lle aiemmin, miten valmistetaan täydellistä kaurapuuroa ja miten saa yhdistettyä aamupuuron ja aamukahvin yhdeksi, vastustamattomaksi herkuksi. Nyt Katja näyttää, miten jämäpuurosta paistetaan pannulla pinnalta karamellisoitunut herkku.
– Yksi parhaita lapsuuden muistojani on, kun mamma paistoi näitä valurautapannulla. Sokeri-voikuorrutus ja ihana karamellisoitunut pinta, Katja muistelee.
Katja muistuttaakin, että yli jäänyttä puuroa ei kannata ikinä heittää pois. Sen voi toki hyödyntää vaikka rieskataikinaan, mutta joskus kannattaa kokeilla myös tätä syntisen hyvää pannuherkkua.
– Se paistuu ihanan rapsakaksi pinnalta. Parasta ikinä!
Katso videolta, miten paistettu kaurapuuro valmistuu helposti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa