Älä grillaa tavallista pekonia – taustalla hyvä syy

pekoni
Pekonin grillaaminen on yllättävän haastavaa. Shutterstock

Huippukokki kertoi omat vinkkinsä siihen, mitkä asiat kannattaa ottaa huomioon, mikäli haluaa grillata pekonia.

Henrik "Roope" Rehbinder ei suosittele grillaamaan tavallista pekonia. Syy tähän on se, että perinteinen pekoni on liian ohutta grillattavaksi.

– Perinteinen amerikan pekoni on leikattu niin pirun ohueksi, että sitä on melkein mahdotonta grillata, Rehbinder toteaa.

Huippukokki on erityisen tyytyväinen siihen, että täksi kesäksi suomalaisiin ruokakauppoihin on saatu paksumpaa pekonia, joka on erityisen käytännöllistä grillatessa.

– On hyvä, että nyt on saatu kauppoihin grillipekonia, joka on paksumpaa kuin aiemmin, Rehbinder ihmettelee.

– En ymmärrä miten sitä ei ole ollut Suomessa aiemmin tarjolla, hän jatkaa.

Jos tarjolla ei kuitenkaan ole muuta kuin ohutta versiota pekonista, kannattaa grillatessa avuksi ottaa alumiinifolio.

– Grilliin kannattaa laittaa ensin pala foliota, jonka päälle pekonit ensiksi laitetaan, jotta ne vetäytyvät. Sitten kun pekonit ovat vetäytyneet, ne voi viimeistellä suoraan grillillä, huippukokki vinkkaa.


 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.