Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä sorru klassiseen makkaramokaan – lihakauppias: "Muuten sisus voi jäädä kylmäksi ja suu palaa kuumasta kuoresta"

8:02Makkaramestarit testissä
Julkaistu 21.06.2018 17:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Juhannusviikko on makkaran kulta-aikaa; tällä viikolla kauppoihin toimitetaan myyntiin 1,5 miljoonaa kiloa makkaraa, mikä tekee noin 3,8 miljoonaa makkarapakettia. Huomenta Suomessa vierailleet asiantuntijat kertovat, mikä tekee suomalaisista niin suurta makkarakansaa.

Liedon Lihakaupan yrittäjä Tommi Salmisen mukaan makkaroiden herkullisuus, helppous ja valikoiman laajuus ovat syitä siihen, miksi makkara on suomalaisten keskuudessa niin suosittua. 

– Nyt kun raaka-makkaroita on paljon, voi vähän hifistelläkin, eikä se ole enää pelkkää sitä, että laitetaan nopeasti makkara mikroon tai grilliin ja sitten suuhun. Se on monimuotoista, mitä makkarasta voi tehdä, Salminen kertoi Huomenta Suomen lähetyksessä.

Makkaroita ei saisi grillata kiireellä

Vaikka makkaran kypsennys voi tuntua melko helpolta hommalta, Salminen kehottaa kiinnittämään huomiota pariin seikkaan. 

–  Makkara pitää ottaa joissa lämpiämään, eikä laittaa suoraan jääkaapista kuumaan grilliin. Muuten sisus voi jäädä kylmäksi ja suu palaa kuumasta kuoresta, Salminen vinkkaa.

Makkaraa ei myöskään saisi miehen mukaan kypsentää kiireellä, vaan rauhassa ja huolella, hyvästä seurasta nauttien. 

Mitä mieltä makkara-asiamies on vegemakkaroista? Milloin makkaraa saa kutsua erikoismakkaraksi? Katso koko haastattelu videolta. 

Lisää aiheesta:

Lihamestari Patrickin ohjeet lihan grillaamiseen: "Mielestäni aika helppoa"Vältä yleinen virhe makkaraa grillatessa: "Ei kannata laittaa..."Teetkö näin makkaralle ennen grillaamista? Tärkeä neuvo: "Ei kannata laittaa…"Näin paistuu täydellinen kesämakkara! Ammattilaisen grillivinkeillä huippuherkullinen lopputulos”Pelkkä nimi pelottaa puolet ostajista” – miksi suomalaiset eivät uskalla ostaa tätä herkkua?Älä tee klassista makkaramokaa – muista tämä sääntö!
LihaMakkaraGrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos