Älä sorru klassiseen makkaramokaan – lihakauppias: "Muuten sisus voi jäädä kylmäksi ja suu palaa kuumasta kuoresta"

Makkaramestarit testissä 8:02 Makkaramestarit testissä

Juhannusviikko on makkaran kulta-aikaa; tällä viikolla kauppoihin toimitetaan myyntiin 1,5 miljoonaa kiloa makkaraa, mikä tekee noin 3,8 miljoonaa makkarapakettia. Huomenta Suomessa vierailleet asiantuntijat kertovat, mikä tekee suomalaisista niin suurta makkarakansaa.

Liedon Lihakaupan yrittäjä Tommi Salmisen mukaan makkaroiden herkullisuus, helppous ja valikoiman laajuus ovat syitä siihen, miksi makkara on suomalaisten keskuudessa niin suosittua. 

– Nyt kun raaka-makkaroita on paljon, voi vähän hifistelläkin, eikä se ole enää pelkkää sitä, että laitetaan nopeasti makkara mikroon tai grilliin ja sitten suuhun. Se on monimuotoista, mitä makkarasta voi tehdä, Salminen kertoi Huomenta Suomen lähetyksessä.

Makkaroita ei saisi grillata kiireellä

Vaikka makkaran kypsennys voi tuntua melko helpolta hommalta, Salminen kehottaa kiinnittämään huomiota pariin seikkaan. 

–  Makkara pitää ottaa joissa lämpiämään, eikä laittaa suoraan jääkaapista kuumaan grilliin. Muuten sisus voi jäädä kylmäksi ja suu palaa kuumasta kuoresta, Salminen vinkkaa.

Makkaraa ei myöskään saisi miehen mukaan kypsentää kiireellä, vaan rauhassa ja huolella, hyvästä seurasta nauttien. 

Mitä mieltä makkara-asiamies on vegemakkaroista? Milloin makkaraa saa kutsua erikoismakkaraksi? Katso koko haastattelu videolta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.