Kokki Joni Rouvali kertoo, miten grillataan erityisen hyvää lihaa. Yksi parhaista ruhonosista grilliin on lihakokin mukaan naudan entrecôte.
Kun valitset kaupassa sopivaa grillattavaa, on tärkeää kiinnittää huomio grillattavan raaka-aineen ominaisuuksiin. Jos haluat mahdollisimman mehevää lihaa, on rasvalla iso merkitys grillausprosessissa.
– Rasva on kaikista tärkein, eli kuiva liha ei ole se paras liha grilliin, HK:lta kerrotaan.
Sisäfilettäkin voi toki grillata, mutta sen valmistuksessa täytyy olla erityisen tarkka. Rasvaton sisäfilee ylikypsyy nopeasti ja lopputuloksena voi olla rutikuiva lihapala. Mikä sitten olisi paras liha grillattavaksi?
– Entrecôte on ehdottomasti ykkönen, koska siinä on luontaisesti rasvaa sen verran reippaasti. Jos haluaa possua, niin sitten voi ottaa kassleria, HK:n tuotekehityskokki Joni Rouvali vinkkaa.
