Aivan uudenlainen ruokakauppa avautuu Suomessa: Ei enää kassajonoja, eikä myyjiä!

Forssassa avautuu torstaina Suomen ensimmäinen automaattinen ruokakauppa. Kaupassa ei ole kassajonoja eikä myyjiä.

Rivender Oy avaa Suomen ensimmäisen automaattisen ruokakaupan esittelymyymälän Forssaan torstaina 16.2.2017.

Konsepti on yksinkertainen: myymälään kirjaudutaan sirullisella pankki- tai luottokortilla. Tuotteet kerätään automaatista samaa sirukorttia käyttäen, jonka jälkeen asiakas saa halutessaan tulostaa kuitin ostoksistaan. Automaattisessa kaupassa ei ole kassajonoja ja siellä voi asioida vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä.

Tavoitteena pelastaa maaseudun ja lähiöiden myymälät

Nykyinen ruokakaupan rakennemurros poistaa pieniä, perinteisiä lähikauppoja taajamista ja kylistä vähentäen asuinalueiden vetovoimaa palveluiden poistuessa. Kehityssuunta on siirtyä isoihin kaupan yksiköihin, jotka ovat usein kaukana asutuksesta, varsinkin pienistä maaseutukylistä sekä lähiöistä. Kaupan alalla voimistuva automaatio tarjoaa mahdollisuuksia vastata näihin haasteisiin.

Modulshop -ratkaisulla toteutetut myymälät toimivat joko puoliautomaattisina tai täysautomaattisina. Puoliautomaattisena toimiessaan niissä on henkilökuntaa paikalla osan aikaa päivästä, kuten perinteisissä ruokakaupoissa. Täysautomaattisena versiona ne toimivat itsepalvelumyymälöinä. Automaattitoimisten ruokakauppojen kaikki toiminnallisuudet on pyritty suunnittelemaan asiakkaan näkökulmasta, mahdollisimman asiakasystävälliseksi.

Automaattiratkaisulla ​vastataan katoavien lähikauppojen haasteeseen ja harvaan asuttujen alueiden elinvoimaisena pitämiseen. Ratkaisulla ​voidaan toteuttaa pieniä lähikauppoja alueilla, joilla ruokakauppa ​ei ole enää ollut perinteisesti ​kannattavaa.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.