Aivan uudenlainen ruokakauppa avautuu Suomessa: Ei enää kassajonoja, eikä myyjiä!
Forssassa avautuu torstaina Suomen ensimmäinen automaattinen ruokakauppa. Kaupassa ei ole kassajonoja eikä myyjiä.
Rivender Oy avaa Suomen ensimmäisen automaattisen ruokakaupan esittelymyymälän Forssaan torstaina 16.2.2017.
Konsepti on yksinkertainen: myymälään kirjaudutaan sirullisella pankki- tai luottokortilla. Tuotteet kerätään automaatista samaa sirukorttia käyttäen, jonka jälkeen asiakas saa halutessaan tulostaa kuitin ostoksistaan. Automaattisessa kaupassa ei ole kassajonoja ja siellä voi asioida vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä.
Tavoitteena pelastaa maaseudun ja lähiöiden myymälät
Nykyinen ruokakaupan rakennemurros poistaa pieniä, perinteisiä lähikauppoja taajamista ja kylistä vähentäen asuinalueiden vetovoimaa palveluiden poistuessa. Kehityssuunta on siirtyä isoihin kaupan yksiköihin, jotka ovat usein kaukana asutuksesta, varsinkin pienistä maaseutukylistä sekä lähiöistä. Kaupan alalla voimistuva automaatio tarjoaa mahdollisuuksia vastata näihin haasteisiin.
Modulshop -ratkaisulla toteutetut myymälät toimivat joko puoliautomaattisina tai täysautomaattisina. Puoliautomaattisena toimiessaan niissä on henkilökuntaa paikalla osan aikaa päivästä, kuten perinteisissä ruokakaupoissa. Täysautomaattisena versiona ne toimivat itsepalvelumyymälöinä. Automaattitoimisten ruokakauppojen kaikki toiminnallisuudet on pyritty suunnittelemaan asiakkaan näkökulmasta, mahdollisimman asiakasystävälliseksi.
Automaattiratkaisulla vastataan katoavien lähikauppojen haasteeseen ja harvaan asuttujen alueiden elinvoimaisena pitämiseen. Ratkaisulla voidaan toteuttaa pieniä lähikauppoja alueilla, joilla ruokakauppa ei ole enää ollut perinteisesti kannattavaa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti