Hauesta valmistettu kalatahna on todellinen yllättäjä.
Rouva Raadelmasta -blogia pitävä Heli Aalto vinkkaa Pro Kala ry:n tiedotteessa helppoja kalaohjeita kesään. Ruokaan intohimoisesti suhtautuva Aalto on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja kotitalousopettaja Helsingin yliopistosta. Hän tunnustautuu suureksi kalan ystäväksi.
– Olen syönyt kalaa aivan pienestä pitäen. Kun olin lapsi, perheelläni oli kesämökki, jossa kalastettiin. Koska isäni oli tarkan markan mies, kaikki kalat myös syötiin, mitään ei jätetty, Heli naurahtaa.
Lue myös: Tärkeimmät vinkit kalan grillaamiseen – muista apuväline: "Auttaa pitämään mehukkaana"
"Hauki on mielestäni väärinymmärretty kala"
Erityisesti kotitalousopettaja haluaisi nostaa esiin haukea, joka on hänen mielestään aliarvostettu kala.
– Hauki on mielestäni väärinymmärretty kala, mutta se johtuu tietenkin siitä, että siitä saa kädenkäänteessä aivan pahuksen kuivaa! hän sanoo.
Hauesta Heli neuvoo tekemään "uskomattoman hyvää, puhtaan makuista ja nättiä" savuhaukitahnaa. Koska hauki jauhetaan reseptissä, sen ruodot jauhaantuvat samalla, joten ruoka sopii lapsillekin.

