Kalayhdistys jakaa parhaat vinkit kalan grillaamiseen.
Moni suomalainen nautiskelee juhannuksena varhaisperunoita kera sillin tai savukalan. Kala sopii kuitenkin mainiosti myös grillattavaksi, muistuttaa Pro Kala ry tuoreessa tiedotteessaan.
– Kalaa voi grillata niin kokonaisena, paloina kuin esimerkiksi folionyyteissäkin. Grillissä voi valmistaa esimerkiksi kirjolohta, lohta, siikaa, nieriää, muikkuja, ahvenia ja kuhaa, yhdistyksestä vinkataan.
Jos haluaa mahdollisimman mehukasta kalaa, kannattaa kokeilla kalan grillaamista foliossa.
Lue myös: Kuinka hyvin tunnet suomalaiset kalat? Tee kuvatesti ja testaa!
Kalan grillaaminen: Viisi tärkeää vinkkiä
Pro Kala ry muistuttaa, että kalan grillaaminen ei ole vaikeaa – tarvitset vain muutaman hyvän ohjeen ja hieman ennakkovalmisteluja.
Nappaa yhdistyksen viisi tärkeää vinkkiä kalan grillaamiseen:
1. Valitse laadukasta kalaa
Kalayhdistys muistuttaa, että laadukkaista raaka-aineista syntyy paras lopputulos. Hanki kalat paikallisilta toimijoilta, kauppahallista tai kaupan kalatiskiltä. Muista myös pitää huolta kylmäketjusta.

