Aisteja hivelevä yrtti maustaa ruokabloggarin suussa sulavan risoton – mutta varo: "Voi aiheuttaa akuuttia matkakuumetta Italiaan"

SIVUMAKUsalviarisotto
Mehevä risotto on täydellistä pakkaspäivän ruokaa. Sivumaku/ Jani Kinnunen

Sivumaku-bloggarin herkullinen risotto hurmaa niin maullaan kuin tuoksullaan. 

Sivumaku-bloggari Jani Kinnunen kertoo tehneensä risottoa elämänsä aikana kerran jos toisenkin, mutta voisen salviarisoton tekeminen opetti hänelle taas jotain aivan uutta. 

– Voinen salviarisotto puhkeaa kukkaan vasta lopuksi, kun voikastike kaadetaan mehevöittämään ruoka ja lisätään limeä leikkaamaan rasvan raskautta ja tuomaan hauskaa sävyä, Kinnunen kertoo blogissaan.

Sen lisäksi, että salvia antaa ruokan makua, se tuo keittiöösi huumaavan tuoksun. 

– Kun kastike on valmis, kannattaa nuuhkaista sitä piiiiitkään hurmaavan tuoksun takia. Mutta varo, se voi aiheuttaa akuuttia matkakuumetta Italiaan, Kinnunen varoittaa.

Voisen limellä maustetun salviarisoton reseptin löydät Sivumaku-blogista

***

1:29

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja