Sitä on tullut tehtyä monenmoista risottoa, mutta taas tuli opittua hiukan uutta. Voinen salviarisotto puhkeaa kukkaan vasta lopuksi, kun voikastike kaadetaan mehevöittämään ruoka ja lisätään limeä leikkaamaan rasvan raskautta ja tuomaan hauskaa sävyä.
Kun kastike on valmis, kannattaa nuuhkaista sitä piiiiitkään hurmaavan tuoksun takia. Mutta varo, se voi aiheuttaa akuuttia matkakuumetta Italiaan.
PS. Tsekkaa myös muut risottoreseptit! Ja hyppää mukaan Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.
VOINEN SALVIARISOTTO LIMELLÄ
4-6 hlölle riippuen, onko alku- tai pääruokaSalvia-voikastike:
250 g voita
kourallinen salvianlehtiä
2 valkosipulinkynttä, kevyesti murskattuna
kourallinen raastettu Grana Padano -juustoa (tai parmesaania)
suolaa
mustapippuriaRisotto:
300 g risottoriisiä
oliiviöljyä 1-1,5 l kasvislientä 1 lime suolaa mustapippuria kourallinen raastettua Grana Padano -juustoa tai parmesaania
