Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Voinen salviarisotto limellä

Julkaistu 15.01.2019 20:50

Sitä on tullut tehtyä monenmoista risottoa, mutta taas tuli opittua hiukan uutta. Voinen salviarisotto puhkeaa kukkaan vasta lopuksi, kun voikastike kaadetaan mehevöittämään ruoka ja lisätään limeä leikkaamaan rasvan raskautta ja tuomaan hauskaa sävyä.

Kun kastike on valmis, kannattaa nuuhkaista sitä piiiiitkään hurmaavan tuoksun takia. Mutta varo, se voi aiheuttaa akuuttia matkakuumetta Italiaan.

PS. Tsekkaa myös muut risottoreseptit! Ja hyppää mukaan Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

VOINEN SALVIARISOTTO LIMELLÄ
4-6 hlölle riippuen, onko alku- tai pääruoka

Salvia-voikastike:
250 g voita
kourallinen salvianlehtiä
2 valkosipulinkynttä, kevyesti murskattuna
kourallinen raastettu Grana Padano -juustoa (tai parmesaania)
suolaa
mustapippuria

Risotto:
300 g risottoriisiä
oliiviöljyä
1-1,5 l kasvislientä
1 lime
suolaa
mustapippuria
kourallinen raastettua Grana Padano -juustoa tai parmesaania

Tee ensin kastike. Sulata voi pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Lisää salvia, valkosipuli ja ripaus suolaa ja mustapippuria. Anna kuumeta, kunnes voi alkaa kevyesti vaahdota. Älä anna valkosipulin ja salvian ruskistua.

Lisää juustoraaste ja surauta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada kastike pieneen kannuun tai vastaavaan ja viilennä se joutuisasti esim. laittamalla kannu kylmällä vedellä ja jäillä täytettyyn kulhoon ja sitten jääkaappiin tai kylmällä kelillä laittamalla kannu parvekkeelle. Kastikkeen täytyy vain jäähtyä, ei jäätyä. Jäähdyttämisen tarkoitus on, ettei ainesosat erotu.

Raasta limen kuori ja purista siitä mehu talteen. Kuumenna kattila keskilämmölle ja lorauta pohjalle hiukan öljyä ja kaada mukaan riisi. Pyörittele riisiä muutama minuutti, jotta siitä irtoaa tärkkelystä. Kaada sekaan kauhallinen kasvislientä, laske lämpöä miedolle ja lisää lientä, kun se alkaa loppua. Toista tätä, kunnes riisi alkaa olla al dente ja risotto on kermaisen mehevää.

Kaada risoton päälle salvia-voikastike ja pyöritä se kunnolla sekaan. Lisää limen kuoriraaste ja mehu sekä loput juustosta asteittain säätäen samalla suolaisuutta ja sitruksisuutta. Maista ja mausta. Tarjoa puuromaisen valuvana ja mehevänä.

Lisää aiheesta:

Paprikainen risotto sardellilla ja buffalomozzarellallaPanissa - runsaan täyteläinen papu-salamirisotto PiemontestaMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Savulohi-piparjuuri-parsarisottoKantarellilasagne - sesongin helppo herkkuPeuranfileenoisetit ja villiyrttirisotto
risottoreseptisalviakasvisruokavoikastikeitalialainen

Tuoreimmat aiheesta

risotto
  • 02.08.201908:24
    kantarelli

    Kantarelli-kukkakaalirisotto tillillä

  • 05.07.201912:54
    anjovis

    Paprikainen risotto sardellilla ja buffalomozzarellalla

  • 26.06.201911:53
    puutarhamökki

    Raparperirisotto – lempeän kirpsakka sesonkiherkku

  • 10.01.201921:00
    resepti

    Panissa - runsaan täyteläinen papu-salamirisotto Piemontesta

  • 09.09.201819:21
    resepti

    Mustaa riisiä, paahdettua päärynää ja gorgonzolaa