Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Panimomestari Tuomas paljastaa parhaat burgerioluet ja kesän kuumimman oluttrendin: "Lyöneet tänä kesänä todella hyvin läpi"

Niki Strbian Photography
Julkaistu 04.07.2020 14:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Mitä olutta juoda hampurilaisten kanssa? Asiantuntija antoi parhaat tärppinsä burgereihin keskittyvässä podcastissa.

Burger Lovers Finlandin  Burgerpodi -podcastissa vieraillut Malmgårdin panimomestari Tuomas Markkula paljasti, kuinka löydät burgerillesi sopivan oluen ja mikä on tämän kesän kuumin oluttrendi.  

Markkulan mukaan olutvalinnassa kannattaa huomioida makujen tasapaino.

– Itselläni kokonaisuuden tasapaino on lähtökohta, kun yhdistän ruokaa ja olutta. Oluen ja burgerin maut tulee olla tasapainossa niin, ettei kumpikaan jyrää toistaan alleen. Vahvasti maustetun burgerin rinnalla kevyt olut jää jalkoihin. Sama toisinpäin eli esimerkiksi vahva stout jyrää burgerin maut alleen. 

tuomas-markkula-malmgardin-panimoMalmgårdin panimon Tuomas Markkula ja sour-oluita.

Toinen huomioitava asia on Markkulan mukaan rasvaisuus. Mikäli ruoka on rasvaista, reilumpi humalointi tai happamuus leikkaavat rasvaisuutta ja tuo kokonaisuuteen tasapainoa.

Panimomestarin suosittelemat burger-olutyhdistelmät 

● Juustoburger - vahvemmin humaloitu IPA, hieman reippaammin humaloitu lager
● Cuban frita - red ale tai brittityylinen bitter
● Sinihomejuustoburger makealla hillokkeella - vehnäolut tai sahti
● Mustapapuburger juustolla, rucolalla, aiolilla ja karamellisoidulla sipulilla - sour (ilman marjaa/hedelmää) tai belgityylinen vehnäolut, jossa on mausteita mukana
● Kanahampurilainen mangomajoneesilla - kevyesti humaloitu täyteläisempi lager, belgityylinen blond ale tai hedelmäinen sour
● Lohiburger tillimajoneesilla ja mummon kurkuilla - keskitumma tai vaalea belgityylinen olut tai vehnäolut 

– Omat makumieltymykset on toki myös hyvä huomioida. Itse olen suuri IPA-tyylisten oluiden ystävä. Sellainen tasapainoinen ipa, joka ei ole liian katkera, toimii itselläni hampurilaisen kanssa oikein hyvin. Mieluusti lasista, jolloin oluen aromit tulevat hyvin esiin,  Markkula kertoi podcasin Se täydellinen burgerolut -jaksossa.

Kesän trendiolut on sour eli hapanolut

Ohjelmassa Markkula kertoi myös kesän oluttrendeistä Suomessa. Hänen mukaansa ehdoton ykköstrendiolut on nyt sour eli hapanolut.

– Ne ovat tällä hetkellä iso trendi, kun puhutaan erikoisuuksista. Ne ovat ainakin meidän tuotteiden osalta lyöneet tänä kesänä todella hyvin läpi. Kyseessä on maailmanluokan trendi ja kuten muutkin trendit, se on tullut hiukan perässä tänne Suomeen.

Sour-oluista löytyy panimomestarin mukaan hyvin erilainen ja monipuolinen oluiden makumaailma.

– Kun ihminen maistaa ensimmäistä kertaa esimerkiksi vahvasti marjoilla tai hedelmillä maustettua souria, kuulee usein ettei tämä ole olutta ollenkaan, koska makukuva on niin erilainen. Kokemus avaa silmiä sille, kuinka oluita on hyvin erimakuisia.

Lue myös: Oletko jo käynyt? Täältä saa Suomen parhaat hampurilaiset – kolmen kärjessä yksi paikka Helsingistä ja kaksi muualta

Burger Lovers Finland -yhteisön Antti Suikkari ja Social Burgerjoint hampurilaisravintolan Mika "Pikkis" Tuomonen vierailivat viime kesänä Huomenta Suomessa ja paljastivat salat täydelliseen hampurilaiseen:

7:51Täydellisen burgerin rakennusaineet – mistä on täydellinen"bursa"tehty?

Lisää aiheesta:

Valmistajat paljastavat suosituimmat lonkeromaut sekä flopit: "Lanttulonkero ei toiminut"Alko ennustaa vuoden hittijuomat: Tämän oluen suosio se vain jatkuu – laseissa nyt jopa "nestemäisiä mokkapaloja"Juotko itse? Tässä on suomalaisten ehdoton suosikkiolut, ja asiantuntija tietää suosion syyn: "Ne ovat törkeän hyviä oluita"Suomalaiset olutgurut paljastavat parhaat oluet joulupöytään: "Hyvin helppo yhdistää erilaisten ruokien kanssa"Hans Välimäki avaa rennon baarin Helsinkiin – listalla muun muassa muovipussista tarjoiltava piña colada: "Hinnat ovat hyvinkin maltillisia"Hittijuoma saapui nyt myös Suomeen – "jos osaa tehdä kossukolan, osaa tehdä tämänkin"
RuokaJuomatHampurilainenOlutMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen18:04
    Liha

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • Eilen16:42
    Jouluruoka

    Parhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"

  • Eilen06:51
    Jouluruoka

    Vappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"

  • ma17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • ma13:56
    Maatalous

    Miten käy kotimaisen ruoan? MTK:n uusi isäntä kertoo, mikä kaikki on tällä hetkellä pielessä