Panimomestari Tuomas paljastaa parhaat burgerioluet ja kesän kuumimman oluttrendin: "Lyöneet tänä kesänä todella hyvin läpi"

Burger podcast-36
Niki Strbian Photography

Mitä olutta juoda hampurilaisten kanssa? Asiantuntija antoi parhaat tärppinsä burgereihin keskittyvässä podcastissa.

Burger Lovers Finlandin  Burgerpodi -podcastissa vieraillut Malmgårdin panimomestari Tuomas Markkula paljasti, kuinka löydät burgerillesi sopivan oluen ja mikä on tämän kesän kuumin oluttrendi.  

Markkulan mukaan olutvalinnassa kannattaa huomioida makujen tasapaino.

– Itselläni kokonaisuuden tasapaino on lähtökohta, kun yhdistän ruokaa ja olutta. Oluen ja burgerin maut tulee olla tasapainossa niin, ettei kumpikaan jyrää toistaan alleen. Vahvasti maustetun burgerin rinnalla kevyt olut jää jalkoihin. Sama toisinpäin eli esimerkiksi vahva stout jyrää burgerin maut alleen. 

tuomas-markkula-malmgardin-panimo
Malmgårdin panimon Tuomas Markkula ja sour-oluita. 

Toinen huomioitava asia on Markkulan mukaan rasvaisuus. Mikäli ruoka on rasvaista, reilumpi humalointi tai happamuus leikkaavat rasvaisuutta ja tuo kokonaisuuteen tasapainoa.

Panimomestarin suosittelemat burger-olutyhdistelmät 

● Juustoburger - vahvemmin humaloitu IPA, hieman reippaammin humaloitu lager
● Cuban frita - red ale tai brittityylinen bitter
● Sinihomejuustoburger makealla hillokkeella - vehnäolut tai sahti
● Mustapapuburger juustolla, rucolalla, aiolilla ja karamellisoidulla sipulilla - sour (ilman marjaa/hedelmää) tai belgityylinen vehnäolut, jossa on mausteita mukana
● Kanahampurilainen mangomajoneesilla - kevyesti humaloitu täyteläisempi lager, belgityylinen blond ale tai hedelmäinen sour
● Lohiburger tillimajoneesilla ja mummon kurkuilla - keskitumma tai vaalea belgityylinen olut tai vehnäolut 

– Omat makumieltymykset on toki myös hyvä huomioida. Itse olen suuri IPA-tyylisten oluiden ystävä. Sellainen tasapainoinen ipa, joka ei ole liian katkera, toimii itselläni hampurilaisen kanssa oikein hyvin. Mieluusti lasista, jolloin oluen aromit tulevat hyvin esiin,  Markkula kertoi podcasin Se täydellinen burgerolut -jaksossa.

Kesän trendiolut on sour eli hapanolut

Ohjelmassa Markkula kertoi myös kesän oluttrendeistä Suomessa. Hänen mukaansa ehdoton ykköstrendiolut on nyt sour eli hapanolut.

– Ne ovat tällä hetkellä iso trendi, kun puhutaan erikoisuuksista. Ne ovat ainakin meidän tuotteiden osalta lyöneet tänä kesänä todella hyvin läpi. Kyseessä on maailmanluokan trendi ja kuten muutkin trendit, se on tullut hiukan perässä tänne Suomeen.

Sour-oluista löytyy panimomestarin mukaan hyvin erilainen ja monipuolinen oluiden makumaailma.

– Kun ihminen maistaa ensimmäistä kertaa esimerkiksi vahvasti marjoilla tai hedelmillä maustettua souria, kuulee usein ettei tämä ole olutta ollenkaan, koska makukuva on niin erilainen. Kokemus avaa silmiä sille, kuinka oluita on hyvin erimakuisia.

Burger Lovers Finland -yhteisön Antti Suikkari ja Social Burgerjoint hampurilaisravintolan Mika "Pikkis" Tuomonen vierailivat viime kesänä Huomenta Suomessa ja paljastivat salat täydelliseen hampurilaiseen:

7:51

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja