5 nerokasta tapaa käyttää kahvinkeitintä – et taatusti ole kokeillut

Kahvi
Tiesitkö, että voit käyttää kahvinkeitintäsi myös suklaafonduen valmistamiseen? Shutterstock

Lähes jokaisesta kodista löytyvä kahvinkeitin taipuu moneen muuhunkin käyttötarkoitukseen kuin vain kahvin keittämiseen.

Joskus kodinkoneen ostaminen voi tuntua jälkikäteen hetken huumassa tehdyltä turhalta ostokselta. Jos joku tuntee näin myös kahvinkeittimen hankkimisesta, voi syyllisyyden tuntemisen lopettaa saman tien. Kahvinkeittimestä on moneen!

Tässä viisi muuta nerokasta käyttötarkoitusta kahvinkeittimelle.

Kananmunien keittäminen

Et tarvitse erikseen laitetta kananmunien valmistamiseen, kun voit käyttää siihenkin kahvinkeitintä.

Mittaa kahvinkeittimeen tarpeeksi vettä ja aseta munat tyhjään kahvipannuun. Anna veden valua, kunnes munat ovat kokonaan veden pinnan alla ja aloita ajastaminen.

Pikanuudelien valmistaminen

Kun pikkunälkä yllättää, ovat pikanuudelit täyttävä välipala. Nuudelit ovat helppoja hauduttaa valmiiksi kahvipannussa.

Aseta nuudelit ja mausteet pannuun ja mittaa keittimen säiliöön kaksi mukillista vettä. Laita kahvinkeitin päälle. Anna nuudelien hautua pieni hetki veden valuttua ja annos on valmis.

Teen valmistaminen

Kahvinkeittimessä voi hauduttaa myös teetä. Teepussiin voi esimerkiksi asettaa suoraan kahvipannuun hautumaan.

Lisäksi pannussa voi myös valmistaa maustettua teetä. Tätä varten mittaa pannuun vettä ja maitoa, kardemummaa, sokeria, kanelia ja irtoteetä. Anna seoksen lämmitä pannussa keittimen lämpölevyllä, siivilöi ja tarjoile.

Suklaafonduen valmistaminen

Suklaafonduen saa tehtyä kahvipannussa yllättävän helposti. Lämmitä pannussa reilut 2 desilitraa kermaa, lisää sekaan vähitellen suklaan palasia ja sekoita säännöllisesti. Dippaa mansikoita, hedelmän paloja ja vaahtokarkkeja kahvipannussa tarjoiltuun suklaafondueen.

Kasvisten höyryttäminen

Voit myös kokeilla höyryttää pienen määrän kasviksia kahvinkeittimessä. Pilko esimerkiksi kukka- ja parsakaalia pieniksi paloiksi ja aseta ne suodatinpidikkeeseen. Anna vedellä täytetyn kahvipannun höyryttää kasvikset suodatinpidikkeessä.

Lähde: NDTV Food

***

Mikäli kahvinkeittimen perinteisistä anneista, mutta kaipaat juomaasi uutta twistiä, kokeile herkullista mokkapirtelöä. Katso simppeli resepti alla olevalta videolta.

0:47

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja