Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suosittu juoma, joka antaa makua lähes mihin tahansa ruokaan – tätä niksiä et taatusti ole vielä kokeillut!

7:55Currylla maustettu savukalapasta
Julkaistu 14.10.2018 14:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Mustan teen käyttö ruoanvalmistuksessa on maukas niksi, joka kannattaa ehdottomasti painaa mieliin. 

Videolla huippukokki Kari Aihinen antaa vinkkejä maukkaan kalapastan valmistukseen.

Sen lisäksi, että tee on suosittu juoma ympäri maailmaa, se sopii erinomaisesti myös ruoanvalmistukseen. Voit käyttää mustaa teetä niin leivonnaisten, jälkiruokien kuin pääruokienkin maustamiseen.

Kokeile lisätä loraus vahvaa teetä esimerkiksi murokeksitaikinan tai glaseerauskastikkeen joukkoon. Jälkiruokia ja hyydykekakkuja valmistettaessa liivatteet voi puolestaaan sulattaa vahvaan teeliemeen.

TIESITKÖ? Kupillinen mustaa teetä voi sisältää saman verran terveyttä edistäviä antioksidantteja, polyfenoleja, kuin vihreä tee.

Monen yllätykseksi tee on täydellinen raaka-aine myös kalaruokien valmistukseen.

Saattaa kuulostaa oudolta ajatukselta hauduttaa kalaa teessä, mutta usko tai älä, lopputulos on kevyt ja erittäin maukas. Bergamotilla maustettu Earl Grey -tee sopii erinomaisesti yhteen tässä reseptissä käytettävien mausteiden, inkiväärin ja aniksen kanssa.

turska soija kalaruokaValkoinen kala kypsyy maukkaaksi teeliemessä.Shutterstock

Teessä haudutettua kalaa (4 annosta)

9,5 dl vettä
2 Earl Grey -teepussia
tähtianis
0,25 dl tuoretta inkivääriä viipaloituna
4 tl soijaa
4 fileetä valkoista kalaa (turskaa)
2 rkl mirin maustekastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
kevätsipulia

Lisää kattilaan vesi, teepussit, tähtianis, inkivääri ja kaksi ruokalusikallista soijaa. Peitä kattila tiiviillä kannella ja anna kiehahtaa. Nosta levyltä ja anna seistä noin viiden minuutin ajan. Poista teepussit kastikkeesta.

Mittaa 1 ¼ dl lientä ja siirrä pieneen kulhoon. Kuumenna jäljelle jäänyt liemi miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan kalafileet ja peitä kannella. Anna hautua, kunnes kala on kypsää, noin 8–10 minuutin ajan.

Ota sivuun siirretty kulhollinen lientä. Lisää siihen mirin, riisiviinietikka ja loput soijakastikkeesta. Tarjoile kala mirin-soijakastikkeen, hienonnetun kevätsipulin ja riisin kera.

Lähde: RealSimple

Lisää aiheesta:

Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla Kuuluisa kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeillaUnohda rasvankäry! Näin Jamie Oliver kypsentää lohifileet – kevyttä ja helppoa Jäikö riisiä yli? Käytä se tähän mahtavaan ruokaan, jota on helppo muunnella makusi mukaanTäydellinen kastike broilerista: Tästä 20 minuutin reseptistä ei makua puutu! Alle puolessa tunnissa pöytään: Superhelppo kesäpasta on kokeilemisen arvoinen – ”parasta ruokaa, jota olen koskaan tehnyt”
RuoanlaittoKalaJuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"