Suosittu juoma, joka antaa makua lähes mihin tahansa ruokaan – tätä niksiä et taatusti ole vielä kokeillut!

Currylla maustettu savukalapasta 7:55 Currylla maustettu savukalapasta

Mustan teen käyttö ruoanvalmistuksessa on maukas niksi, joka kannattaa ehdottomasti painaa mieliin. 

Videolla huippukokki Kari Aihinen antaa vinkkejä maukkaan kalapastan valmistukseen.

Sen lisäksi, että tee on suosittu juoma ympäri maailmaa, se sopii erinomaisesti myös ruoanvalmistukseen. Voit käyttää mustaa teetä niin leivonnaisten, jälkiruokien kuin pääruokienkin maustamiseen.

Kokeile lisätä loraus vahvaa teetä esimerkiksi murokeksitaikinan tai glaseerauskastikkeen joukkoon. Jälkiruokia ja hyydykekakkuja valmistettaessa liivatteet voi puolestaaan sulattaa vahvaan teeliemeen.

TIESITKÖ? Kupillinen mustaa teetä voi sisältää saman verran terveyttä edistäviä antioksidantteja, polyfenoleja, kuin vihreä tee.

Monen yllätykseksi tee on täydellinen raaka-aine myös kalaruokien valmistukseen.

Saattaa kuulostaa oudolta ajatukselta hauduttaa kalaa teessä, mutta usko tai älä, lopputulos on kevyt ja erittäin maukas. Bergamotilla maustettu Earl Grey -tee sopii erinomaisesti yhteen tässä reseptissä käytettävien mausteiden, inkiväärin ja aniksen kanssa.

Teessä haudutettua kalaa (4 annosta)

9,5 dl vettä
2 Earl Grey -teepussia
tähtianis
0,25 dl tuoretta inkivääriä viipaloituna
4 tl soijaa
4 fileetä valkoista kalaa (turskaa)
2 rkl mirin maustekastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
kevätsipulia

Lisää kattilaan vesi, teepussit, tähtianis, inkivääri ja kaksi ruokalusikallista soijaa. Peitä kattila tiiviillä kannella ja anna kiehahtaa. Nosta levyltä ja anna seistä noin viiden minuutin ajan. Poista teepussit kastikkeesta.

Mittaa 1 ¼ dl lientä ja siirrä pieneen kulhoon. Kuumenna jäljelle jäänyt liemi miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan kalafileet ja peitä kannella. Anna hautua, kunnes kala on kypsää, noin 8–10 minuutin ajan.

Ota sivuun siirretty kulhollinen lientä. Lisää siihen mirin, riisiviinietikka ja loput soijakastikkeesta. Tarjoile kala mirin-soijakastikkeen, hienonnetun kevätsipulin ja riisin kera.

Lähde: RealSimple

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.